GP Ιταλίας FP1: Ταχύτερος ο Βινιάλες

Gazzetta team
GP Ιταλίας FP1: Ταχύτερος ο Βινιάλες
Ο Μάβερικ Βινιάλες με την εργοστασιακή Yamaha ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών .

H δράση στη πίστα του Mugello ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι αναβάτες του MotoGP βγήκαν για τα πρώτα τους περάσματα, με τις συνθήκες να είναι εξαιρετικές και τον ήλιο να λάμπει πάνω από τη Τοσκάνη. Το 45λεπτο ολοκληρώθηκε δίχως κάποιο απρόοπτο, με ιαπωνική μοτοσυκλέτα, τη Yamaha, να ολοκληρώνει στη κορυφή.

Ο Μάβερικ Βινιάλες σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:46.593 και πήρε τη 1η θέση στη διαδικασία. Μάλιστα χρησιμοποίησε τη μεσαία γόμα ελαστικών και ολοκλήρωσε 19 γύρους στην Μ1 του. Στην 2η θέση ολοκλήρωσε ο Ζοάν Ζαρκό με την Pramac Ducati, ο οποίος ήταν δύο δέκατα πίσω από τον Ισπανό της Yamaha. Ακολούθησαν οι δύο Suzuki, με τον Άλεξ Ρινς να είναι ταχύτερος του Ζοάν Μιρ, με τον ταχύτερο γύρο να είναι στο 1:46.952.

Ο Πέκο Μπανάια έκανε μια εντυπωσιακή επίδοση για να πάρει την 6η θέση μπροστά από τον Μικέλε Πίρο που αντικαθιστά τον τραυματία Χόρχε Μαρτίν. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Φάμπιο Κουαρταραρό ήταν μόλις στην 8η θέση και ο τελευταίος στον ίδιο γύρο με τον teammate του.

Ο Τζακ Μίλερ μπήκε τη τελευταία στιγμή εντός 10άδας την οποία έκλεισε ο Μιγκέλ Ολιβέιρα με την KTM. Στις πρώτες δέκα θέσεις είδαμε μόλις τέσσερις διαφορετικούς κατασκευαστές.

Ταχύτερη Honda ήταν αυτή του Τακάκι Νακαγκάμι στην 11η θέση, ενώ η ταχύτερη Aprilia ήταν του Αλέις Εσπαργκαρό στην 13η θέση. Ο Μαρκ Μάρκεθ ήταν μόλις στην 16η θέση, κάνοντας το ταχύτερο πέρασμα του στον 6ο από τους 19 γύρους που συμπλήρωσε. Η διαφορά του ήταν στα 1.684 δευτ. από τον Βινιάλες, ενώ ο Βαλεντίνο Ρόσι ήταν 0.025 δευτ πίσω του στην 17η θέση της κατάταξης.

Αποτελέσματα FP1

» Ducati και Pramac μαζί μέχρι το 2024

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!