Βαλεντίνο Ρόσι: «Φανταστική αλλά και δύσκολη πίστα το Πορτιμάο»

Πέτρος Σηφαλάκης
Βαλεντίνο Ρόσι: «Φανταστική αλλά και δύσκολη πίστα το Πορτιμάο»
Στο τριήμερο που έρχεται, το MotoGP θα βρίσκεται στην πίστα του Πορτιμάο στην Πορτογαλία και ο Βαλεντίνο Ρόσι εκφράζει τις σκέψεις του για τον αγώνα.

Στους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς, ο Βαλεντίνο Ρόσι σίγουρα δεν πέτυχε όσα θα ήθελε στη νέα του ομάδα. Ως μέλος της δορυφορικής Petronas Yamaha, ο VR46 δεν τρέχει με εργοστασιακά χρώματα, όμως η μοτοσικλέτα του είναι factory spec όπως λέει και η Yamaha. Ακόμη κι έτσι όμως τα προβλήματα υπάρχουν.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι είχε πει από πριν ότι δεν τα βρίσκει τόσο καλά με τη μοτοσικλέτα και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Έχει αλλάξει το οδηγικό του στυλ, ακόμη όμως φθείρει έντονα τα ελαστικά και χάνει αρκετό χρόνο. Για το Γκραν Πρι που έρχεται, στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας, ο Ρόσι είναι ενθουσιασμένος, αλλά και σκεπτικός καθώς μιλάμε για μια απαιτητική πίστα.

«Στην Ευρώπη υπάρχουν αρκετές καλές πίστες για εμένα»

«Η πίστα του Πορτιμάο είναι φανταστική. Σίγουρα είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες. Από την άλλη όμως, είναι και πολύ δύσκολη. Μιλάμε για μια πίστα που χρειάζεσαι χρόνο για να τη μάθεις, χρειάζεσαι πολλούς γύρους και πάλι, ανακαλύπτεις καινούργια πράγματα μέσα στον αγώνα. Εμείς βρήκαμε κάποιες καλύτερες ρυθμίσεις για τη μοτοσικλέτα την τελευταία αγωνιστική Κυριακή.

Είχα καλύτερο ρυθμό, αλλά και πάλι τα πράγματα ήταν δύσκολα επειδή ξεκίνησα από πάρα πολύ πίσω. Ελπίζουμε ότι στο τρίτο Γκραν Πρι της χρονιάς που έρχεται θα είμαστε καλύτεροι, περισσότερο ανταγωνιστικοί. Γενικότερα το ελπίζω αυτό για τους αγώνες που θα γίνουν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλές καλές πίστες για εμένα, που θα μπορέσω να είμαι καλύτερος» είπε ο «Γιατρός».

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!