Λορένθο: «Ο Βαλεντίνο Ρόσι με απογοήτευσε»

Πέτρος Σηφαλάκης
Λορένθο: «Ο Βαλεντίνο Ρόσι με απογοήτευσε»
Περισσότερα περίμενε από τον Βαλεντίνο Ρόσι ο Χόρχε Λορένθο, ο οποίος σε δηλώσεις του είπε ότι οι κατατακτήριες δοκιμές του Κατάρ ήταν πολύ άσχημες, όμως περιμένει να δει την ανάκαμψη του Ιταλού.

Φέτος ο Βαλεντίνο Ρόσι βρίσκεται σε μια δορυφορική ομάδα, ύστερα από μια μακρά καριέρα σε εργοστασιακές μοτοσικλέτες. Η Petronas Yamaha έχει αποδείξει την αξία της και οι αναβάτες της πάντα διεκδικούν πολύ καλά αποτελέσματα, όπως και νίκες. Ο Βαλεντίνο Ρόσι όμως, δεν τα έχει πάει τόσο καλά μέχρι στιγμής. Για την ακρίβεια, σημειώνει αρνητικά ρεκόρ.

Στο δεύτερο Γκραν Πρι στο Κατάρ, ο Ιταλός ξεκίνησε από την 21η θέση, δηλαδή... προτελευταίος. Στον αγώνα όπως είναι λογικό, δεν μπορούν να γίνουν θαύματα και δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από την 16η θέση. Συνεπώς, έμεινε εκτός βαθμών. Η εμφάνισή του στις κατατακτήριες ήταν η χειρότερη της καριέρας του. Στα 25 χρόνια που τρέχει στη μεγάλη κατηγορία, δεν έχει καταφέρει να πάρει μια τόσο κακή θέση χωρίς μηχανικό πρόβλημα ή πτώση.

«Δύσκολα βρίσκεις χειρότερες κατατακτήριες»

Ο Χόρχε Λορένθο, πρώην teammate του VR46, είπε την άποψή του. «Ο Βαλεντίνο Ρόσι με απογοήτευσε, όπως φαντάζομαι ότι απογοήτευσε και τους φίλους του. Άλλωστε πάντα περιμένεις πολλά από τον Βαλεντίνο. Δύσκολα θα βρεις πιο κακές κατατακτήριες για τον Βαλεντίνο, από αυτές στο Κατάρ. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες, όμως αυτή τη φορά ήταν άσχημα.

Επίσης στους αγώνες, δύσκολα θα βρεις κάποιον που ο Ρόσι δεν ήταν εντός των βαθμών. Ας ελπίσουμε ότι είναι κάτι μεμονωμένο. Ποτέ δεν τα πήγαινε καλά στο Κατάρ, θα έρθουν καλύτερες πίστες για εκείνον. Το Πορτιμάο πάλι θα του είναι δύσκολο, όνως στη Χερέθ σίγουρα θα μας δείξει ένα πιο δυνατό πρόσωπο» ήταν τα λόγια του Χόρχε Λορένθο για τον Βαλεντίνο Ρόσι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!