H Ducati σπάει τα κοντέρ στην τελική ταχύτητα

Gazzetta team
H Ducati σπάει τα κοντέρ στην τελική ταχύτητα
Η μοτοσικλέτα της Ducati στο MotoGP κατάφερε να κάνει ρεκόρ στα 352,9 χλμ./ώρα στην πίστα του Κατάρ με οδηγό τον Ζουάν Ζαρκό, αφήνοντας πολύ πίσω της τον ανταγωνισμό.

Τα πρώτα δείγματα γραφής της φετινής χρονιάς στο MotoGP αφήνουν πολύ καλές εντυπώσεις για τη Ducati. Η ομάδα παραδοσιακά έχει την ταχύτερη μοτοσικλέτα στο πρωτάθλημα σε ο,τι αφορά την τελική ταχύτητα και φέτος δείχνει σαν να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το συγκεκριμένο της πλεονέκτημα. Μάλιστα, ο Ζαρκό δεν είναι γρήγορος μόνο στις τελικές αλλά και γενικότερα. Να θυμίσουμε ότι κατά την πρώτη ημέρα των δοκιμών έκανε ρεκόρ πίστας εκθρονίζοντας τον Μαρκ Μάρκεθ που το κατείχε μέχρι τώρα στο Κατάρ.

Το κοντέρ της μοτοσικλέτας του Ζουάν Ζαρκό έδειξε μέχρι τα 352,9 χλμ./ώρα. Η ταχύτητα είναι τρομακτικά υψηλή και ο ανταγωνισμός δεν πλησιάζει καν κοντά. Μετά ακολουθεί η Honda με σχεδόν 345 χλμ./ώρα στα χέρια του Πολ Εσπαργκαρό και η KTM είναι λίγο πιο πίσω, συμπληρώνοντας την ταχύτερη τριάδα. Να πούμε ότι τέταρτη δεν είναι η Yamaha, αλλά η Suzuki. Η ταχύτερη Yamaha ήταν αυτή του Βαλεντίνο Ρόσι με 343,9 χλμ./ώρα και μετά, είναι οι μοτοσικλέτες της Aprilia.

«Οι μικρές αλλαγές με έκαναν να νιώθω καλύτερα»

Ο Ζουάν Ζαρκό έκανε μερικές δηλώσεις αφού έσπασε το ρεκόρ πίστας, αλλά και το ρεκόρ τελικής ταχύτητας. «Σίγουρα είναι μεγάλη μου ευχαρίστηση που έκανα αυτό το ρεκόρ! Ήξερα ότι ανήκε στον Μαρκ και ήλπιζα ότι θα το έπαιρνα. Ναι, ξέρουμε ότι σε αυτή την πίστα η τελική ταχύτητα μπορεί να μας βοηθήσει ακόμα και στον αγώνα. Δεν έχω καμία αμφιβολία για τη δυναμική της Ducati. Το λέω αυτό από την πρώτη στιγμή που τη δοκίμασα.

Σίγουρα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα πάντα για να είμαστε γρήγοροι και σε άλλες πίστες, που δεν έχουμε τα ίδια πλεονεκτήματα όπως εδώ. Σήμερα ήταν μία θετική ημέρα. Δούλεψα σε μικρά πράγματα αλλά και σε μεγάλα. Αυτές οι μικρές αλλαγές με έκαναν να νιώθω καλύτερα, να ελέγχω καλύτερα τη μοτοσικλέτα. Σε σχέση με πέρυσι ο κινητήρας είναι διαφορετικός. Η Ducati μου δίνει διάφορα εξαρτήματα για να δοκιμάσω και για να επιβεβαιώσω τη δουλειά που κάνει η ομάδα κι έτσι νιώθω πολύ κοντά σε αυτή. Σήμερα ο χρόνος βγήκε χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες» είπε ο Ζαρκό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!