Ο Βαλεντίνο Ρόσι δεν είναι ικανοποιημένος από τη Yamaha

Gazzetta team
Ο Βαλεντίνο Ρόσι δεν είναι ικανοποιημένος από τη Yamaha
Μετά από το διήμερο τεστ στην πίστα του Κατάρ, ο Βαλεντίνο Ρόσι λέει ότι μερικά από τα προβλήματα που είχαν συνεχίζουν να τους βασανίζουν και δεν έχει την ταχύτητα που θα ήθελε.

Όντας πλέον αναβάτης της δορυφορικής Petronas Yamaha, αλλά έχοντας παράλληλα και πλήρη εργοστασιακή υποστήριξη από τη Yamaha, ο Βαλεντίνο Ρόσι συνεχίζει την καριέρα του στα 42 του χρόνια. Οι πρώτες δοκιμές στο Κατάρ τον έφεραν αντιμέτωπο με ορισμένα προβλήματα, τα οποία τα συναντάει εδώ και αρκετές σεζόν στις μοτοσικλέτες του. Μέσα από τις δηλώσεις του καταλαβαίνουμε ότι έχουν αρκετή δουλειά να κάνουν στο επόμενο διάστημα και σίγουρα μέχρι τις δοκιμές στις 12-14 Μάρτη, θα αναλύσουν πολύ τα δεδομένα που πήραν από το διήμερο που μας πέρασε.

«Το πλαίσιο δεν είναι κοντά σε αυτό του 2019»

«Ήταν μία δύσκολη μέρα. Δεν ήμουν γρήγορος και δυσκολεύτηκα να έχω καλή πρόσφυση από το πίσω ελαστικό. Δοκιμάσαμε αρκετά πράγματα, αλλά δεν βρήκαμε λύσεις και δυσκολεύομαι ειδικά στην επιτάχυνση. Τώρα θα έχουμε δύο ημέρες για να μελετήσουμε τα δεδομένα και να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο τεστ. Δοκιμάσαμε κάποια νέα πράγματα, όπως το πλαίσιο του 2021 αλλά η αίσθησή μου παρέμεινε η ίδια.

Τις επόμενες τρεις μέρες θα έχουμε παραπάνω πράγματα, αλλά θα πρέπει να βρούμε μια διαφορετική ισορροπία που θα μου επιτρέψει να βγαίνω γρήγορα έξω από τις στροφές. Προσπαθήσαμε να κάνουμε τη μοτοσυκλέτα πιο εύκολη στην οδήγηση, όμως χάνω αρκετά στην επιτάχυνση. Δυσκολεύομαι δηλαδή στις γρήγορες στροφές. Το θέμα με το καινούργιο πλαίσιο είναι ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτό του 2020, όχι σε εκείνο του 2019. Δεν παρατήρησα κάποιες μεγάλες διαφορές στην οδήγηση. Δεν ήμουν γρήγορος, πρέπει να μελετήσουμε τα δεδομένα της τηλεμετρίας για να ακολουθήσουμε μια διαφορετική κατεύθυνση» είπε ο Βαλεντίνο Ρόσι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!