Ο Βαλεντίνο Ρόσι θα βοηθήσει στην εξέλιξη της Yamaha

Gazzetta team
Ο Βαλεντίνο Ρόσι θα βοηθήσει στην εξέλιξη της Yamaha
Ότι μετακινείται στη δορυφορική ομάδα, δεν σημαίνει ότι ο «Γιατρός» δεν θα συμβάλλει στην εξέλιξη της νέας μοτοσικλέτας της Yamaha, καθώς θα συνεχίσει να έχει εργοστασιακή υποστήριξη και στην Petronas.

Ύστερα από 15 χρόνια, ο Βαλεντίνο Ρόσι αφήνει τη μοτοσικλέτα του στην εργοστασιακή Yamaha και δίνει τη θέση του στον Φάμπιο Κουαρταραρό, ένα πολλά υποσχόμενο νέο ταλέντο που ήδη έχει δείξει τι μπορεί να κάνει μέσα από τη δορυφορική ομάδα που βρισκόταν! Ο Βαλεντίνο Ρόσι με τη σειρά του δεν αποσύρεται αλλά θα πάει στην ομάδα που ήταν ο Κουαρταραρό μέχρι και φέτος, στην Petronas Yamaha. Ο επικεφαλής της Yamaha, παραδέχτηκε ότι ο Φάμπιο Κουαρταραρό και ο Μάβερικ Βινιάλες θα είναι εκείνοι που θα βοηθήσουν στην εξέλιξη της μοτοσικλέτας για το 2021, αλλά είπε ότι και ο Βαλεντίνο Ρόσι θα έχει αυτό το ρόλο.

«Οι μηχανικοί θα ακούν τους Φάμπιο, Μάβερικ Βαλεντίνο»

«Το ότι ήταν 15 χρόνια με την Yamaha είναι κάτι το απίστευτο. Τώρα όμως θα αλλάξουν τα πράγματα μιας και μετακινείται στη διπλανή πόρτα. Από την άλλη όμως, δεν θα είναι και τόσο διαφορετικά αφού ο Βαλεντίνο θα έχει εργοστασιακή υποστήριξη και το 2021. Θα έχει στη διάθεσή του μια μοτοσυκλέτα εργοστασιακή, ίδια με αυτή των εργοστασιακών αναβατών.

Είναι αλήθεια πως οι εργοστασιακοί θα έχουν πρώτο λόγο στην εξέλιξη, αλλά και η πληροφόρηση του Valentino θα είναι πολύ σημαντική. Το να έχεις περισσότερες μοτοσυκλέτες στην πίστα είναι καλό και σίγουρα οι μηχανικοί μας θα ακούν τους Μάβερικ, Φάμπιο και Βαλεντίνο για να εξελίσσουν τη μοτοσυκλέτα. Φυσικά όμως έχουμε και πολύ ενδιαφέρουσα πληροφόρηση από τα δεδομένα του Μορμπιντέλι με λίγο παλιότερη μοτοσυκλέτα. Επομένως δεν θεωρώ ότι η αλλαγή θα είναι τεράστια και δεν θα αλλάξει σε τόσο σημαντικό βαθμό το πώς εξελίσσουμε τη μοτοσυκλέτα μας» ήταν τα λόγια του «αφεντικού» της Yamaha.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!