Mε στόχο μία θέση στο βάθρο ο Ρόσι

Gazzetta team
Mε στόχο μία θέση στο βάθρο ο Ρόσι
Ο «Γιατρός» δήλωσε ευχαριστημένος από την ταχύτητα της Yamaha του, τόνισε ότι έχει στόχο να ανέβει στο βάθρο ενώ αποκάλυψε, ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι ελαστικά θα χρησιμοποιήσει στον αγώνα.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι θα ξεκινήσει τέταρτος στο Γκραν Πρι Σαν Μαρίνο, πράγμα που αποτελεί ισοφάριση της καλύτερης εφετινής του επίδοσης σε κατατακτήριες δοκιμές μετά τον δεύτερο αγώνα στη Χερέθ της Ισπανίας. Ο «Γιατρός» δήλωσε ότι «είναι κρίμα που δεν έφτανε για την πρώτη σειρά εκκίνησης. Όμως και η εκκίνηση από την Ρ4 είναι καλή, ενώ δεν είναι και τόσο κακή η ταχύτητά μας. Η ημέρα μου ήταν καλή, το πρωινό φανταστικό επειδή αναδείχθηκα πρώτος στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές και αυτό αποτελεί πάντα ένα σπουδαίο συναίσθημα, ιδιαίτερα εδώ στο Μιζάνο. Η ταχύτητά μου ήταν ικανοποιητική και είχα μία καλή αίσθηση με τη μοτοσικλέτα. Εδώ στο Μιζάνο είναι η Yamaha πάντοτε πολύ ανταγωνιστική και δυνατή».

«Το απόγευμα δοκιμάσαμε διάφορα πράγματα και όλα κύλησαν φανταστικά. Όλοι έχουν μεγάλες αμφιβολίες σχετικά με τα ελαστικά, τόσον για το μπροστινό όσο και για το πίσω. Η επιλογή είναι ακόμη πάρα πολύ ανοιχτή», συμπλήρωσε ο Ιταλός αναβάτης.

Ο 41χρονος τόνισε επίσης τα εξής: «Εχουμε να λύσουμε ακόμη ένα δυο προβλήματα, ιδιαίτερα με τα φρένα. Υπάρχουν δύο ή τρία σημεία δυνατού φρεναρίσματος στο Μιζάνο και εκεί δεν νιώθω ακόμη πραγματικά καλά. Αύριο πρέπει να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό για να το βελτιώσουμε». Ο Ρόσι αναφέρθηκε και στην πίστα λέγοντας ότι «ναι υπάρχουν μερικά σαμαράκια, όμως η πρόσφυση είναι σπουδαία. Η άσφαλτος βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Σίγουρα όμως πρέπει να προσέξεις τα σαμαράκια. Ωστόσο δεν πιστεύω, ότι θα επηρρεάσουν αύριο τον αγώνα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να παλέψουμε για το βάθρο. Φαίνεται ότι η Yamaha έχει μία πολύ καλή ταχύτητα. Αυτό ισχύει επίσης για τις Pramac-Ducati και τις Suzuki. Νομίζω ότι θα είναι όπως πάντα δύσκολα επειδή ειδικότερα ο Μάβερικ και ο Κουαρταραρό είναι πολύ δυνατοί από την Παρασκευή το πρωί. Και ο Φράνκο βρίσκεται μέσα στο παιχνίδι. Πιστεύω, ότι πρέπει να ξεκινήσουμε καλά και να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο αύριο σε σχέση με σήμερα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!