H Petronas Yamaha δεν θα προσλάβει τον Ντοβιτσιόζο

Πέτρος Σηφαλάκης
H Petronas Yamaha δεν θα προσλάβει τον Ντοβιτσιόζο
Με το δικό της τρόπο, η Petronas Yamaha λέει ότι η πιθανότητα πρόσληψης του Αντρέα Ντοβιτσιόζο δεν είναι στα πλάνα τους και ότι ο Ιταλός, μάλλον κάτι άλλο έχει στο μυαλό του.

Χθες διαβάζαμε ότι ο Βαλεντίνο Ρόσι ίσως σταματήσει να τρέχει στο MotoGP και ένας παράγοντας αυτού του σεναρίου ήταν ότι ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, που θα φύγει από τη Ducati, θα μπορούσε να πάρει τη θέση του στην Petronas Yamaha από το 2021. Η ίδια η ομάδα ωστόσο «έβαλε πάγο» σε αυτές τις φήμες καθώς ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προσλάβουν τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο ως αντικαταστάτη του Φάμπιο Κουαρταραρό, που θα πάει στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha.

Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι ο Βαλεντίνο Ρόσι αναγκαστικά θα συνεχίσει να τρέχει από το νέο έτος. Απλώς βγάζει εκτός το μεγαλύτερο μέρος από το σενάριο που κυκλοφόρησε χθες μέσω των ξένων media γύρω από το MotoGP. Από την πλευρά του Βαλεντίνο Ρόσι δεν έχουν γίνει νέες δηλώσεις. Μένουμε σε εκείνες που έλεγε, ότι κατά 99% του χρόνου θα τρέχει με την ομάδα της Petronas Yamaha.

Θυμίζουμε ότι για να κλείσει η συμφωνία θα πρέπει να αποφασίσουν τι θα γίνει με τους χορηγούς της ομάδας και του αναβάτη, αλλά και πόσα άτομα από το τιμ του θα πάρει μαζί του ο «Γιατρός» στην περίπτωση που μετακομίσει στη νέα ομάδα. Η ανακοίνωση της Petronas, ότι δεν υπάρχει σκέψη για τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο, έγινε μέσω του Facebook, από το λογαριασμό του επικεφαλής της ομάδας. Μάλιστα, είπε ότι «δεν σκεφτόμαστε καθόλου» την πιθανότητα του συγκεκριμένου αναβάτη, οπότε, καταλαβαίνουμε ότι ο Ντοβιτσιόζο μάλλον κάτι άλλο εννοούσε όταν έλεγε ότι θα βρει μια θέση για το 2021.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!