Ντοβιτσιόζο: «Δεν δουλεύουν πια οι λύσεις της Ducati»

Πέτρος Σηφαλάκης
Ντοβιτσιόζο: «Δεν δουλεύουν πια οι λύσεις της Ducati»
Η νέα μοτοσικλέτα της Ducati μοιάζει σε αρκετά σημεία με τις προηγούμενες, σύμφωνα με τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο, ο οποίος λέει ότι αυτά που δούλευαν για τρία χρόνια, έχουν πάψει να αποδίδουν.

Προβληματισμένος με τις επιδόσεις της Ducati του είναι ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο. Ο αναβάτης που πάντα βρίσκεται κοντά στην πρώτη γραμμή, φέτος έχει «εξαφανιστεί» από τις κορυφαίες θέσεις και θα χρειαστεί... δραστικές λύσεις αν θέλει να επανέλθει στο προσκήνιο. Το πιο χαρακτηριστικό ήταν ότι ο Ζουάν Ζαρκό με δορυφορική Ducati κατάφερε να ανέβει στο βάθρο του Μπρνο, την ώρα που ο Ντόβι τερμάτισε ενδέκατος!

«Δεν είμαι ο τύπος αναβάτη που ψάχνει δικαιολογίες»

«Η GP19 με τη GP20 είναι παρόμοιες. Θα ήταν πολύ εύκολο όμως αν ήταν μόνο αυτό. Το νέο πίσω ελαστικό, σίγουρα πιέζει το μπροστινό. Και όχι μόνο το πιέζει. Λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο. Θεωρούσα ότι με ένα νέο οδηγικό στυλ θα βελτιωθεί η κατάσταση, όμως όχι, δεν ήταν έτσι. Χρειάζομαι βοήθεια με το set up της μοτοσικλέτας. Νομίζω ότι το όριό μας είναι ότι ακολουθούμε αυτά που κάναμε τα τελευταία τρία χρόνια. Δεν δουλεύουν πια οι λύσεις που δούλευαν τις προηγούμενες σεζόν.

Δεν είμαι ο τύπος οδηγού που προσπαθεί να βρει παντού δικαιολογίες, αν κοιτάξει κάποιος τα δεδομένα θα δει ότι στο φρενάρισμα ο μπροστά τροχός κλειδώνει συνέχεια. Οδηγώ τη μοτοσικλέτα το όριό της και χάνω πολύ χρόνο στο φρενάρισμα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθήσουμε ένα νέο δρόμο. Ήμουν ο καλύτερος στο φρενάρισμα, τώρα αν κοιτάξεις σε σχέση με τον Πέκο στη Χερέθ, ήμουν σε χειρότερο επίπεδο. Αυτό δεν είναι αποδεκτό. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να καταλάβουμε τι φταίει γιατί τώρα είμαστε αργοί στην έξοδο της στροφής, εκεί που κάποτε είχαμε πλεονέκτημα. Και επίσης δεν φρενάρω καλά» είπε ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο για τη φετινή Ducati.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!