Δεν θα τρέξει στη Χερέθ ο Μαρκ Μάρκεθ

Πέτρος Σηφαλάκης
Δεν θα τρέξει στη Χερέθ ο Μαρκ Μάρκεθ
Μετά τις κατατακτήριες δοκιμές, ο Μαρκ Μάρκεθ και η Honda αποφάσισαν να μη ρισκάρουν και τελικά, ο Ισπανός δεν θα τρέξει στο Γκραν Πρι Ανδαλουσίας του MotoGP.

Την περασμένη Κυριακή ο Μαρκ Μάρκεθ έσπασε το χέρι του στον αγώνα της Χερέθ και λίγες μέρες μετά το χειρουργείο, πήρε την απόφαση να δοκιμάσει την τύχη του και να τρέξει στα ελεύθερα δοκιμαστικά του Σαββάτου και τις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Ισπανός, μόνο που κατάφερε να ανέβει στη μοτοσικλέτα και να τρέξει, κάνοντας ικανοποιητικούς χρόνους, πραγματοποίησε έναν άθλο.

Στις κατατακτήριες δοκιμές συμμετείχε στο Q1, μετά από λίγο όμως (συμπλήρωσε ένα γύρο) αποχώρησε και άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο για το αν θα τρέξει την Κυριακή ή όχι. Τελικά, τόσο ο ίδιος, όσο και οι άνθρωποι της Honda, αποφάσισαν να μη ρισκάρουν και δήλωσαν ότι δεν θα τρέξει. Το σκεπτικό τους αρχικά ήταν να μπει στον αγώνα και να τερματίσει στη θέση που θα μπορέσει, με βάση την κατάστασή του και τον τραυματισμό του.

Σε ένα πρωτάθλημα με λιγότερους αγώνες ακόμη και ένας βαθμός μπορεί να κάνει τη διαφορά στο τέλος της σεζόν και δεν υπάρχει η «πολυτέλεια» να χάνεις ούτε ένα Γκραν Πρι, αφού δύσκολα θα καλύψεις το κενό! Πάνω από όλα όμως, βρίσκεται η υγεία του Μάρκεθ και οι ειδικοί έκριναν ότι θα πιεστεί πολύ σε ρυθμό αγώνα, ενώ μια ενδεχόμενη πτώση θα προβληματίσει πάρα πολύ στο μέλλον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!