Βαλεντίνο Ρόσι: «Αυτό το Σαββατοκύριακο είμαστε καλύτεροι, ταχύτεροι»

Πέτρος Σηφαλάκης
Βαλεντίνο Ρόσι: «Αυτό το Σαββατοκύριακο είμαστε καλύτεροι, ταχύτεροι»
Οι αλλαγές που έγιναν στις ρυθμίσεις της μοτοσικλέτας έφτιαξαν ένα πολύ καλύτερο σύνολο και ο Βαλεντίνο Ρόσι λέει ότι έχει μεγάλη διαφορά, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι είχε πει πριν από την εκκίνηση της σεζόν, ότι φέτος που θα γίνονται δύο Γκραν Πρι στην ίδια πίστα, σε δύο διαδοχικά Σαββατοκύριακα, θα υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα. Φαίνεται ότι οι σκέψεις του επιβεβαιώνονται και στην πράξη αφού τώρα, στο Γκραν Πρι Ανδαλουσίας που θα γίνει στην πίστα της Χερέθ, οι αλλαγές που έκαναν οι μηχανικοί της ομάδας αποδίδουν.

Στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών της Παρασκευής, οι δύο Yamaha ήταν στις πρώτες δύο θέσεις με τον Βινιάλες πρώτο και τον Ρόσι δεύτερο. Το απόγευμα στο FP2 μείναν πίσω αλλά δοκίμαζαν άλλα πράγματα στα ελαστικά και τη μοτοσικλέτα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του ρυθμού τους, ήταν ότι οι πρώτοι του FP2 απείχαν πάνω από μισό δευτερόλεπτο σε χρόνο, σε σχέση με τις δύο Yamaha στο FP1.

«Σε μερικές στροφές δεν είμαι τέλειος»

«Για εμένα προσωπικά, μπορώ να πω ότι βλέπω διαφορά, έχω πολύ καλή αίσθηση και αυτή οφείλεται στις αλλαγές που έγιναν στη μοτοσικλέτα. Αισθάνομαι πολύ πιο άνετος. Μπορώ να οδηγήσω καλύτερα και ήμουν γρήγορος τόσο σε ρυθμό αγώνα, όσο και στην προσπάθεια επίτευξης καλύτερου γύρου. Αυτό το Σαββατοκύριακο είμαστε καλύτεροι, ταχύτεροι.

Δείχνουμε σαν να είμαστε πιο δυνατοί σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Όπως πάντα, το πρωινό του Σαββάτου θα είναι καθοριστικό. Θα είναι πολύ σημαντικό να βρούμε το σωστό σημείο προκειμένου να κάνουμε το σωστό γύρο και να μείνουμε στην πρώτη δεκάδα. Πρέπει να προσπαθήσουμε. Πρέπει να δουλέψουμε, γιατί σε κάποιες στροφές δεν είμαι και τέλειος. Όπως και να έχει, είναι θετικό το πρόσημο» είπε ο Βαλεντίνο Ρόσι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!