MotoGP: Βινιάλες και Ρόσι στην κορυφή του FP1

Πέτρος Σηφαλάκης
MotoGP: Βινιάλες και Ρόσι στην κορυφή του FP1
Το πρώτο δείγμα του MotoGP στην Ανδαλουσία δείχνει ότι οι δύο Yamaha τα καταφέρνουν περίφημα, έχοντας πολύ κοντά την KTM του Μπίντερ και την Petronas Yamaha του Μορμπιντέλι.

Το MotoGP βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα στην πίστα της Χερέθ, αυτή τη φορά για το Γκραν Πρι Ανδαλουσίας. Το FP1 ολοκληρώθηκε και η πρώτη εικόνα που έχουμε είναι ότι οι δύο Yamaha τα πάνε πολύ καλά, αφού ο Μάβερικ Βινιάλες ήταν ο ταχύτερος όλων και ο Βαλεντίνο Ρόσι βρέθηκε ακριβώς πίσω του, έχοντας μικρή διαφορά. Πιο πίσω συναντάμε τον ρούκι Μπραντ Μπίντερ με την KTM του, ενώ ο Μορμπιντέλι και ο Πολ Εσπαργκαρό έφτασαν στην πεντάδα.

Ολιβέιρα, Μίλερ, Νακαγκάμι, Αλέιξ Εσπαργκαρό και Ντοβιτσιόζο έκλεισαν τη δεκάδα. Ο Μαρκ Μάρκεθ δεν έτρεξε καθόλου σήμερα και το ίδιο προβλέπεται ότι θα γίνει και στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών. Ο... εξωπραγματικός Ισπανός, θα επιστρέψει αύριο, τέσσερα εικοσιτετράωρα μετά την επέμβαση που είχε στο χέρι του και ρισκάροντας αρκετά.

Κατά τα λοιπά στο FP1 της Χερέθ δεν είχαμε κανένα απρόοπτο και όλα κύλησαν ομαλά. Ο αναβάτης της Suzuki, ο Άλεξ Ρινς που επέστρεψε ύστερα από τραυματισμό ήταν ο μόνος που δεν έκανε πολλούς γύρους και αυτό έχει προκαλέσει μια σχετική ανησυχία στην ομάδα, σχετικά με το πόσο έτοιμος είναι για δράση. Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα της πρώτης περιόδου των ελεύθερων δοκιμαστικών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!