Σοβαρότερος από τις αρχικές εκτιμήσεις ο τραυματισμός του Μάρκεζ

Gazzetta team
Σοβαρότερος από τις αρχικές εκτιμήσεις ο τραυματισμός του Μάρκεζ
Ο πολυπρωταθλητής μοτοσικλέτας Μαρκ Μάρκεζ πιθανώς παρουσιάζει και παράλυση νεύρων, κάτι που ίσως αποδειχτεί πιο σοβαρό από το κάταγμα στο βραχίονα που υπέστη στο ισπανικό Γκραν Πρι, ενώ ξυπνά μνήμες με την περίπτωση του Μικ Ντούχαν.

Η 19η Ιουλίου2020 και το ισπανικό Γκραν Πρι ίσως αποτελέσει το πιο αρνητικό ορόσημο στη λαμπρή καριέρα του πρωταθλητή Μαρκ Μάρκεζ, αν τελικά οι φόβοι των γιατρών αποδειχτούν πραγματικοί και το κάταγμα στο δεξιό βραχίονα συνοδεύεται και από ζημιά στα νεύρα.

Ο Μάρκεζ είχε μια βίαιη πτώση με μεγάλη ταχύτητα στην αριστερή στροφή 3 της πίστας στην Χερέθ, καθώς κυνηγούσε τον Μάβερικ Βινιάλες για τη δεύτερη θέση, έχοντας ήδη ανέβει από 16η έως την τρίτη, μετά από μια έξοδο που είχε στην αρχή του αγώνα όντας πρώτος.

Τι λένε οι γιατροί

Ο Μάρκεζ υπέστη σοβαρή ζημιά στο χέρι του όταν χτυπήθηκε από τον μπροστινό τροχό της Honda RC213V. Ο ειδικός τραυματολογίας του MotoGP, Δρ Ξαβιέ Μιρ, δήλωσε: «Το αποτέλεσμα είναι ένα κάταγμα στον βραχίονα, ένα πλήρες κάταγμα, με κάποια πιθανή παράλυση του ακτινικού νεύρου, αν και δεν είμαστε σίγουροι».

Η αναφορά του Μιρ για τη βλάβη των νεύρων θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η κύρια ανησυχία. Το ακτινικό νεύρο στον δεξιό βραχίονα ελέγχει τις μυϊκές λειτουργίες, που επιτρέπουν στους αναβάτες να ανοίγουν και να κλείνουν το γκάζι μιας μοτοσικλέτας.

Εάν η παράλυση είναι γεγονός και επιμένει μετά τη θεραπεία, θα μπορούσαν να υπάρχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην καριέρα του Μάρκεζ.

Και μόνο το κάταγμα του βραχίονα, αποτελεί ήδη ένα τεράστιο πρόβλημα για τις ελπίδες του τίτλου, δεδομένου του συμπιεσμένου ημερολογίου του MotoGP 2020, με 12 αγώνες να έχουν προγραμματιστεί από τώρα έως τον Νοέμβριο, μετά την καθυστέρηση που οφείλεται στην πανδημία του κορονοϊού.

Ο ιατρικός διευθυντής του MotoGP δρ. Άνγκελ Τσάρτε, δήλωσε ότι είναι αδύνατο θα γνωρίζουν ένα χρονοδιάγραμμα για την ανάρρωση: «Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά αυτή τη στιγμή αν θα είναι στον επόμενο αγώνα, στο Μπρνο ή στην Αυστρία η επιστροφή».

Η πτώση του Μάρκεζ στη Χερέθ φέρνει στη μνήμη πολλών παλαιότερων την περίπτωση του πέντε φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Μικ Ντούχαν, επίσης αναβάτη της Honda, που διέκοψε πρόωρα την καριέρα του το 1999, μετά από ένα πολύ σοβαρό ατύχημα στην ίδια πίστα. Ας ελπίσουμε ότι ο Μάρκεζ θα αποδειχτεί για μια ακόμα φορά «άτρωτος» και θα επιστρέψει πάντα εντυπωσιακός σύντομα, για τη διεκδίκηση του 7ου πρωταθλήματος στο MotoGP και του ένατου συνολικά στην καριέρα του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!