Επίσημο: Στη Ducati ο Τζακ Μίλερ!

Επίσημο: Στη Ducati ο Τζακ Μίλερ!
Ανεβαίνει στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati ο Τζακ Μίλερ, κάνοντας ένα σπουδαίο βήμα στην καριέρα του, χωρίς ακόμη να έχει επιβεβαιωθεί αν θα αντικαταστήσει τον Ντοβιτσιόζο ή τον Πετρούτσι.

Ότι ο Τζακ Μίλερ ήταν πολύ κοντά στο να ανέβει στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati, το γνωρίζαμε ήδη. Ο αναβάτης της Pramac έκανε μια πολύ καλή σεζόν και η ομάδα είχε αποφασίσει ότι στην εργοστασιακή μοτοσικλέτα θα καθίσει κάποιος από τους 5 αναβάτες που είχαν ήδη συμβόλαιο μαζί της. Η επίσημη ανακοίνωση λέει ότι το συμβόλαιο προβλέπει συνεργασία ενός έτους με δυνατότητα επέκτασης για ακόμη ένα έτος. Θα αρχίσει να ισχύει από την επόμενη σεζόν, δηλαδή αυτή του 2021.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ομάδα της Pramac Racing και ειδικά τους Paolo Campinoti, Francesco Guidotti, για την τεράστια υποστήριξη που έλαβα σε αυτά τα δυόμισι χρόνια που περάσαμε μαζί. Είναι τιμή μου να συνεχίσω την καριέρα μου στο MotoGP με τη Ducati και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της διοίκησης που μου έδειξαν εμπιστοσύνη και μου έδωσαν αυτή τη φανταστική ευκαιρία. Ανυπομονώ να ξεκινήσω ξανά να τρέχω φέτος, είμαι έτοιμος να αναλάβω την ευθύνη του να είμαι ένας αναβάτης της Ducati από το 2021» είπε ο Τζακ Μίλερ με την ανακοίνωση της συνεργασίας τους.

«Από τότε που ήρθε στην Pramac Racing, ο Τζακ βελτιωνόταν σταθερά, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας από τους ταχύτερους και πιο ταλαντούχους αναβάτες στο πρωτάθλημα. Οπότε είμαστε χαρούμενοι που δέχτηκε να οδηγεί την εργοστασιακή μοτοσικλέτα της Ducati από τον επόμενο χρόνο» είπε το «αφεντικό» της Ducati, ο Κλαούντιο Ντομενικάλι, CEO της Ducati Motor Holding. Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «είμαστε σίγουροι ότι ο Τζακ έχει όλες τις ικανότητες για να παλέψει για σημαντικές θέσεις σε κάθε αγώνα, ξεκινώντας από τώρα με τη νέα μοτοσικλέτα που θα έχει στην Pramac Racing, τη Desmosedici GP20 και συνεχίζοντας από του χρόνου, που θα έχει και την υποστήριξη της εργοστασιακής ομάδας».

Αβέβαιο το ποιος θα είναι teammate του Μίλερ

Ωστόσο, θα πρέπει να πούμε ότι ακόμη δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το αν ο Τζακ Μίλερ θα αντικαταστήσει τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο ή τον Ντανίλο Πετρούτσι. Οι φήμες, λένε ότι θα πάρει τη θέση του δεύτερου, ο οποίος μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη κατηγορία, όπως στο WorldSBK (superbikes) ή να παραμείνει στο MotoGP, αλλά με άλλη ομάδα, με μεγάλο φαβορί την Aprilia. Ακόμη πάντως δεν θα πρέπει να κάνουμε σενάρια, αφού δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση και μπορεί ο αναβάτης που τελικά θα αποχωρήσει, να είναι ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο. Αν το δούμε από αγωνιστικής πλευράς, η ομάδα κατά πάσα πιθανότητα θα αποδώσει καλύτερα με τον Ντοβιτσιόζο που βρίσκεται σχεδόν κάθε χρονιά, αρκετά κοντά στο πρωτάθλημα και με τον Μίλερ, που έχει πολλά να δώσει και θα βοηθήσει την ομάδα επιτυγχάνοντας καλύτερα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!