Βαλεντίνο Ρόσι: «Είμαι σχετικά γρήγορος αλλά προβληματίζομαι» 

Πέτρος Σηφαλάκης
Βαλεντίνο Ρόσι: «Είμαι σχετικά γρήγορος αλλά προβληματίζομαι» 
Ο Βαλεντίνο Ρόσι βλέπει ότι στη μοτοσικλέτα του, αν και υπάρχουν βελτιώσεις, παραμένουν κάποια από τα προβλήματα που τον βασάνιζαν τις προηγούμενες χρονιές.

Μετά τα δοκιμαστικά του MotoGP, ο Βαλεντίνο Ρόσι έχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τη νέα Yamaha του. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι κάποια προβλήματα που είχαν, παραμένουν, όμως η γενική εικόνα είναι πως έχουν βελτιωθεί στους περισσότερους τομείς.

Το μεγαλύτερο θέμα που είχε πέρυσι ο Βαλεντίνο Ρόσι ήταν η φθορά του πίσω ελαστικού και αυτό δεν φαίνεται να έχει βελτιωθεί στη φετινή Yamaha M1. Το καλό, είναι ότι αισθάνεται πολύ καλά όταν την πιέζει, καλύτερα από την περσινή και με φρέσκα ελαστικά, είναι πολύ γρήγορη.

Οι δηλώσεις του Βαλεντίνο Ρόσι

«Είμαι λίγο προβληματισμένος, όχι τόσο για τη θέση μου στα δοκιμαστικά, αλλά με το ρυθμό μου. Είχα μια πτώση με το δεύτερο ελαστικό και θεωρούσα ότι μπορούσα να βελτιώσω το χρόνο μου. Προσπαθήσαμε να κάνουμε μεγάλες αποστάσεις αλλά είχαμε πρόβλημα με το ελαστικό, παρόμοιο με το πρόβλημα που είχαμε πέρυσι.

Από ότι φαίνεται, μετά από μερικούς γύρους, πρέπει να κόψω ταχύτητα και αυτό δεν είναι καλό νέο. Αισθάνομαι καλά με τη μοτοσικλέτα. Επίσης, είμαι σχετικά γρήγορος, ειδικά στους πρώτους 5-6 γύρους. Δυστυχώς, τα πράγματα όπως είναι αυτή τη στιγμή δεν επαρκούν για νίκες. Τα δοκιμαστικά τώρα τελείωσαν και θα δούμε πως θα πάμε στα αγωνιστικά Σαββατοκύριακα. Στους αγώνες τα πράγματα είναι πάντα διαφορετικά» είπε ο «Γιατρός».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!