Το «Suggested Mapping 8» ήταν τελικά «Άσε τον Ντόβι να περάσει»

Γιώργος Βαρίνος
Το «Suggested Mapping 8» ήταν τελικά «Άσε τον Ντόβι να περάσει»
Ο Λορένζο ισχυρίζεται ότι δεν είδε την οδηγία στο ταμπλό «Suggested Mapping 8» που η Ducati παραδέχθηκε πως ήταν εντολή, να αφήσει τον team-mate του, Αντρέα Ντοβιτσιόζο να κερδίσει το Μαλαισιανό Grand Prix. «Δεν χρειαζόταν να μου δώσουν οδηγία...» λέει μετά το τέλος του αγώνα... «...ήξερα τι πρέπει να κάνω.»

Ο Χόρχε Λορένθο πέτυχε σήμερα ένα σπουδαίο αποτέλεσμα και κατέκτησε την 2η θέση, που είναι η καλύτερη της χρονιάς. Οι δημοσιογράφοι μετά το τέλος του αγώνα τον ρώτησαν για το μήνυμα που του έστειλε η ομάδα, το «Suggested Mapping 8» - το οποίο η ομάδα παραδέχτηκε αργότερα ότι ήταν μια κωδικοποιημένη οδηγία για να αφήσει τον Ντοβιτσιόζο να περάσει μπροστά- και ο Ισπανός ήταν αποστομωτικός.

Λιλ - Μαρσέιγ με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Παγιέτ σκοράρει. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

«Ειλικρινά, δεν είδα το μήνυμα. Οι συνθήκες ήταν κακές και η πρόσφυση ελάχιστη. Έφτανε να χάσω την αυτοσυγκέντρωσή μου και να έχουμε δράματα. Έχασα την αυτοσυγκέντρωσή μου στο Misano και ξέρετε τι συνέβη. Πάντως δεν χρειαζόταν να μου στείλουν μήνυμα. Ήξερα πολύ καλά τι έπρεπε να κάνω. Αντιλαμβάνομαι πως ο Αντρέα (Ντοβιτσιόζο) ήθελε μόνο την νίκη. Θα τον άφηνα να περάσει έτσι και αλλιώς αν και ήθελα και εγώ να νικήσω. Για το μήνυμα έμαθα στο παρκ - φερμέ. Μου το είπαν τα παιδιά (οι μηχανικοί του) αλλά ήμουν πολύ απασχολημένος στους τελευταίους γύρους καθώς τελείωσε το λάστιχο και φοβόμουν μια πτώση που θα κατέστρεφε το 1-2 της ομάδας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Ο Ντόβι με πέρασε μερικούς γύρους πριν το τέλος, γιατί «έσπασε» η πρόσφυση στην τελευταία στροφή και παραλίγο να πέσω. Δεν τον άφησα σε εκείνο το σημείο. Θα τον άφηνα στο τέλος αν χρειαζόταν, αλλά έφυγε μπροστά και δεν μπορούσα να τον πλησιάσω. Μερικούς γύρους πριν το τέλος μου πέρασε η ιδέα να επιτεθώ αλλά με τόσο κακές συνθήκες μπορεί να πέφταμε και οι δύο και σκέφτηκα πως είναι πιο ώριμο να σιγουρέψω το 1-2 της ομάδας. Τα πήγαμε περίφημα. Θα είναι δύσκολα για τον Ντόβι στον τελευταίο αγώνα αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Εμείς θα πιέσουμε για ένα καλό πάλι αποτέλεσμα στην πατρίδα.»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!