GP Μονακό FP3: Ταχύτερος ο Φερστάπεν, ατύχημα για Σουμάχερ

Gazzetta team
GP Μονακό FP3: Ταχύτερος ο Φερστάπεν, ατύχημα για Σουμάχερ
Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Μονακό, με τον Μικ Σουμάχερ να έχει σφοδρό ατύχημα στο τέλος της διαδικασίας.

Οι συνθήκες το πρωί του Σαββάτου για το FP3 του GP Μονακό ήταν πολύ διαφορετικές από αυτές της Πέμπτης. Το βράδυ της Παρασκευής έβρεξε δυνατά, με την πίστα να μην είναι στην ίδια κατάσταση. Τα σύννεφα είχαν περικυκλώσει το Πριγκιπάτο, αλλά η διαδικασία ξεκίνησε με την πίστα στεγνή. Οι ομάδες πίεσαν από την αρχή, θέλοντας να δουν εάν οι αλλαγές στα μονοθέσια που έκαναν τους έφεραν στο σωστό δρόμο.

Ο Μαξ Φερστάπεν στο τέλος της διαδικασίας βγήκε με φρέσκο σετ της μαλακής γόμας και έγραψε την ταχύτερη προσπάθεια. Ο Ολλανδός επιβεβαίωσε την ταχύτητα της Red Bull γράφοντας το 1:11.294. Ο χρόνος του ήταν 0.047 δευτ. ταχύτερος του Κάρλος Σάινθ με τη Ferrari. Η SF21 είναι ξανά ταχύτατη στο Πριγκιπάτο και φαίνεται πως μπορεί να διεκδικήσει την pole position. Ο Σαρλ Λεκλέρ έκλεισε στην 3η θέση της κατάταξης, δίχως όμως να προλάβει να βελτιώσει τον χρόνο του στο τέλος της διαδικασίας. Ως αποτέλεσμα έμεινε 0.258 δευτ. πίσω από την κορυφή.

Ο Βάλτερι Μπότας ήταν η ταχύτερη Mercedes στο FP3, μόλις στην 4η θέση. Η W12 δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα και βελτίωσε λιγότερο από όλες τις ομάδες σε σύγκριση με το FP2. H διαφορά ήταν σχεδόν μισό δευτερόλεπτο από τον Φερστάπεν και οι κατατακτήριες αναμένονται δύσκολες. Ο Σέρτζιο Πέρεζ έμεινε στην 5η θέση με την δεύτερη RB16B, αλλά ήταν πολύ πιο αργός σε σύγκριση με τον teammate του.

Ο Λάντο Νόρις με την McLaren ήταν στην 6η θέση του FP3, με τον Βρετανό να ξεπερνά τον Λιούις Χάμιλτον. Ο Πρωταθλητής είχε μια πολύ δύσκολη διαδικασία και δεν βελτίωσε τον χρόνο της Πέμπτης. Εξαιρετικός και πάλι ήταν ο Κίμι Ράικονεν με την Alfa Romeo στην 8η θέση, έχοντας μια πολύ καλή επίδοση. Ο χρόνος του ήταν ένα δευτερόλεπτο πιο αργός του Φερστάπεν. Ο Πιέρ Γκασλί με την Alpha Tauri βρέθηκε στην 9η θέση της διαδικασίας, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με την Aston Martin.

Σε πολύ άσχημη θέση συνεχίζουν να βρίσκονται οι Ντάνιελ Ρικάρντο και οι Alpine. Τα μπλε μονοθέσια είχαν ταχύτερο χρόνο το 2 δευτ. πιο αργό από την Red Bull και καλύτερη θέση την 15η με τον Φερνάντο Αλόνσο. Μάλιστα, η ταχύτερη Haas του Μικ Σουμάχερ ήταν στην 14η θέση, ενώ η ταχύτερη Williams ήταν ο Τζόρτζ Ράσελ στην 17η.

H πρώτη κόκκινη σημαία βγήκε στο δεύτερο μισό της διαδικασίας μετά από σύγκρουση του Νικολάς Λατίφι με τις μπαριέρες. Ο Καναδός έχασε τον έλεγχο στις στροφές της πισίνας και διέλυσε το εμπρός δεξί μέρος της Williams του. Η διαδικασία συνεχίστηκε στο τέλος με 12 λεπτά να απομένουν.

Η δεύτερη κόκκινη σημαία βγήκε με 2 λεπτά να απομένουν στο FP3. O Σουμάχερ έκανε λάθος στη στροφή του καζίνο και διέλυσε το μονοθέσιο του στις μπαριέρες. Η Haas του ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και οι μηχανικοί του έχουν πολλή δουλειά για να το ετοιμάσουν για τις κατατακτήριες.

Αποτελέσματα FP3

Image credit: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!