F1: Ο Χάμιλτον θέλει αλλαγές στο Μονακό

Gazzetta team
F1: Ο Χάμιλτον θέλει αλλαγές στο Μονακό
O Λιούις Χάμιλτον πιστεύει πως χρειάζονται αλλαγές στο πρόγραμμα του GP Μονακό, λόγω έλλειψης θεάματος στον αγώνα.

Ο Λιούις Χάμιλτον ολοκλήρωσε την δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Πέμπτης στην 3η θέση της κατάταξης πίσω από τις δύο Ferrari. H διαφορά του από τον πρωτοπόρο Σαρλ Λεκλέρ ήταν στα 0.390 δευτ. και στη μάχη για την pole position θα έχει μεγάλο ανταγωνισμό.

Ο Βρετανός 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δήλωσε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στην επίσημη συνέντευξη Τύπου πως πιστεύει ότι κάτι πρέπει να αλλάξει το πρόγραμμα του GP Μονακό. Η έλλειψη θεάματος την Κυριακή είναι το επιχείρημα του, καθώς δεν το απολαμβάνουν οι θεατές.

«Έχεις μηδαμινές πιθανότητες να προσπεράσεις και αυτό ισχύει τα τελευταία χρόνια. Κατά τη γνώμη μου αυτό πρέπει να αλλάξει. Έχουμε το ίδιο φορμάτ για χρόνια. Είναι το καλύτερο σιρκουί και το πιο όμορφο μέρος που μπορούμε να αγωνιστούμε αλλά ξέρουμε πως δεν είναι πολύ συναρπαστικό για τους οπαδούς. Ο αγώνας είναι με ένα pit-stop με τα μεγάλα stint που κάνουμε και το προσπέρασμα είναι πολύ δύσκολο. Είναι σχεδόν απίθανο να σου δοθεί η ευκαιρία. Δεν πιστεύω πως αρέσει στους οπαδούς. Δεν γνωρίζω τη λύση αλλά ελπίζω στις επόμενες γενιές να είναι πιο συναρπαστικοί οι αγώνες εδώ».

Στη συνέχει αναφέρθηκε στα συναισθήματα που του προκαλούν οι στενοί δρόμοι του Πριγκιπάτου.

«Η όλη εμπειρία του να οδηγείς την πίστα είναι μαγευτική και δεν αλλάζει ποτέ. Η αίσθηση της νίκης δεν πρόκειται να αλλάξει. Κάθε χρόνο είναι ιδιαίτερη εάν έχεις την ευκαιρία να το κάνεις. Ως οδηγός όμως πηγαίνουμε σε πολλές πίστες που βλέπεις ωραίους αγώνες. Την Κυριακή όμως θα δούμε ένα τρενάκι στον αγώνα».

Image credit: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!