Γκροζάν: Μου πήρε μόνο 5' να καταλάβω γιατί η Mercedes κυριαρχεί

Gazzetta team
Γκροζάν: Μου πήρε μόνο 5' να καταλάβω γιατί η Mercedes κυριαρχεί
Η επίσκεψη του Ρομάν Γκροζάν στο εργοστάσιο της Mercedes έδειξε πολλά πράγματα στον Γάλλο

Όπως ξέρουμε, ο Ρομάν Γκροζάν είναι προγραμματισμένο να κάνει δοκιμές με το μονοθέσιο της Mercedes στο Πολ Ρικάρ της Γαλλίας, ως “αποχαιρετιστήριο δώρο” στον Γάλλο από τον Τότο Βολφ, μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε πέρυσι στο Μπαχρέιν, αν και με τις τελευταίες εξελίξεις και την αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής του Γαλλικού GP στην ίδια πίστα οι δοκιμές αυτές δεν είναι ακόμα βέβαιες.

Ο Γκροζάν, πάντως, βρέθηκε στο εργοστάσιο της Mercedes τον Μάρτιο για να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες προετοιμασίες, κυρίως να του πάρουν τα μέτρα για το κάθισμα του μονοθεσίου. Για την εμπειρία της επίσκεψής του εκεί, και για πολλά άλλα, μίλησε στο podcast του F1.com με τίτλο “Beyond the grid” και είπε: “Πήγα στο εργοστάσιο και έμεινα έκθαμβος από τις εγκαταστάσεις και από τον τρόπο που δούλευαν οι άνθρωποι εκεί. Ύστερα από 5 λεπτά στο εργοστάσιο της Mercedes στο Μπράκλεϊ κατάλαβα πολύ εύκολα για ποιο λόγο είναι, νομίζω, η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία των σπορ. Βρείτε μια άλλη ομάδα σε οποιοδήποτε σπορ που έχει κερδίσει τόσο πολύ όσο η Mercedes. Είναι σχεδόν αδύνατον.

Όταν πήγα εκεί και κατάλαβα, έγινε πολύ ξεκάθαρο. Θα έλεγα ότι είναι η κουλτούρα στην κορυφή. Από εκεί προκύπτει ότι κάθε λεπτομέρεια πάει στο μάξιμουμ. Όλοι προσπαθούν σκληρά να βρουν λύσεις για να πάνε πιο γρήγορα. Προφανώς οι εγκαταστάσεις είναι απίστευτες αλλά νομίζω ότι πολλές ομάδες μπορούν να έχουν τέτοιες εγκαταστάσεις, το θέμα πώς τις χρησιμοποιείς”.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!