Πέρεζ: «Θέλω να κερδίσω στο Μονακό»

Gazzetta team
Πέρεζ: «Θέλω να κερδίσω στο Μονακό»
Ο Σέρτζιο Πέρεζ είναι αισιόδοξος πως μπορεί με τη Red Bull να διεκδικήσει τη νίκη στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου.

Ο Σέρτζιο Πέρεζ έχει κάνει ένα παράξενο ξεκίνημα στη σεζόν του 2021 με τη νέα του ομάδα. Στους τέσσερις πρώτους αγώνες της χρονιάς δεν έχει ανέβει στο βάθρο, με καλύτερο τερμαρισμό στον αγώα την 4η θέση στο GP Πορτογαλίας. Στις κατατακτήριες η καλύτερη θέση που έχει πάρει είναι η 2η.

Επόμενος σταθμός για τη Formula 1 είναι οι στενοί δρόμοι του Μονακό το τετραήμερο 20-23 Μαΐου. Η Red Bull κατέκτησε την τελευταία της νίκη το 2018 με τον Ντάνιελ Ρικάρντο, ενώ ο Μαξ Φερστάπεν το 2019 κατετάγη 4ος.

Τώρα ο Πέρεζ βλέπει ζεστά τον πέμπτο αγώνα της σεζόν και θέλει να διεκδικήσει την πρώτη του νίκη με τη Red Bull: «Ανυπομονώ πολύ για το Μονακό, ειδικά με αυτό το μονοθέσιο. Πιστεύω πως έχουμε μεγάλη ευκαιρία να νικήσουμε τον αγώνα, οπότε ευελπιστώ να επιστρέψουμε δυνατοί. Έχω συνεχώς περισσότερη αυτοπεποίθηση με το μονοθέσιο. Κάθε φορά μετά από ένα αγωνιστικό σαββατοκύριακο εύχομαι να ξεκινούσε εκείνη τη στιγμή. Με τόσο λίγο χρόνο που έχουμε στην πίστα αυτές τις μέρες, είναι δύσκολο να βρεις την ταχύτητά σου. Ειδικά στην Ισπανία δεν μπορούσα να είμαι στο 100% στις κατατακτήριες. Υπάρχει τεράστια διαφορά. Τώρα ξεχνώ τα προηγούμενα και πάμε ξανά στο Μονακό, θα μάθω από τα όσα έχω κάνει και θα γίνω καλύτερος».

Στη συνέχεια ο Μεξικανός αναφέρεται στο μονοθέσιο και τις οδηγικές ιδιότητες που χρειάζεται ανά πίστα: «Δουλεύω περισσότερο στο πως να οδηγήσω το μονοθέσιο στη κάθε πίστα. Δουλεύω στο πως θα πάρω το μέγιστο και να προσαρμόσω το οδηγικό μου στιλ. Το θέμα είναι πως αν μάθω κάτι στην Ισπανία δεν θα δουλέψει απαραίτητα στο Μονακό. Είναι ο τομέας που προσαρμόζω το οδηγικό μου στιλ».

Image: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!