Η Formula 1 δεν θα τρέξει στην Τουρκία, αλλαγές στο πρόγραμμα

Η Formula 1 δεν θα τρέξει στην Τουρκία, αλλαγές στο πρόγραμμα
Η ακύρωση του Τουρκικού GP σημαίνει δεύτερο αγώνα στην Αυστρία ενώ αλλάζει ημερομηνία το GP Γαλλίας.

Ήταν αναμενόμενο πως η παγκόσμια πανδημία θα επηρεάσει εκ νέου το αγωνιστικό καλεντάρι της Formula 1, να λοιπόν που έχουμε αλλαγές σε αγώνες και ημερομηνίες, με την Τουρκία να τίθεται εκτός προγράμματος.

Αυτό συνέβη γιατί η γειτονική χώρα μπήκε στην ταξιδιωτική κόκκινη λίστα της Αγγλίας και ως γνωστόν η πλειοψηφία των ομάδων του μαγικού κόσμου της Formula 1 έχει εκεί τη βάση της. Άρα, με την ανάγκη καραντίνας αλλά και αρνητική ταξιδιωτική οδηγία η Κωνσταντινούπολη μας αποχαιρετά. Όλα αυτά ενώ είχε πρόσφατα πάρει τη θέση του Grand Prix του Καναδά που ματαιώθηκε, επίσης λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Ωστόσο, η Liberty Media έχει έτοιμες εναλλακτικές, ώστε να μην πέσει κάτω από τον στόχο των 23 αγώνων για το 2021. Άλλωστε υπάρχουν πίστες/χώρες που είναι σε αναμονή. Στη προκειμένη περίπτωση το πρόγραμμα διαφοροποιείται ως εξής: ο αγώνας του Paul Ricard στη Γαλλία μετατίθεται μία εβδομάδα νωρίτερα ενώ προστίθεται ένας ακόμα αγώνας στο Red Bull Ring της Αυστρίας, που όπως και πέρυσι θα «βαφτιστεί» Grand Prix Στυρίας.Έτσι, πάμε για ένα καλοκαιρινό «triple header», με τρία συνεχόμενα Σαββατοκύριακα δράσης. Αναλυτικά, υπόλοιπο πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

#5, 23 Μαΐου, Μονακό
#6, 6 Ιουνίου, Αζερμπαϊτζάν, Μπακού
#7, 20 Ιουνίου, Γαλλία, Λε Καστελέ
#8, 27 Ιουνίου, Στυρία, Σπίλμπεργκ
#9, 4 Ιουλίου, Αυστρία, Σπίλμπεργκ
#10, 18 Ιουλίου, Μ. Βρετανία, Σίλβερστον
#11, 1 Αυγούστου, Ουγγαρία, Βουδαπέστη
#12, 29 Αυγούστου, Βέλγιο, Σπα
#13, 5 Σεπτεμβρίου, Ολλανδία, Ζάντβοορτ
#14, 12 Σεπτεμβρίου, Ιταλία, Μόντσα
#15, 26 Σεπτεμβρίου, Ρωσία, Σότσι
#16, 3 Οκτωβρίου, Σιγκαπούρη, Μαρίνα Μπέι
#17, 10 Οκτωβρίου, Ιαπωνία, Σουζούκα
#18, 24 Οκτωβρίου, ΗΠΑ, Ώστιν
#19, 31 Οκτωβρίου, Μεξικό, Πόλη του Μεξικού
#20, 7 Νοεμβρίου, Βραζιλία, Σάο Πάουλο
#21, 21 Νοεμβρίου, Αυστραλία, Μελβούρνη
#22, 5 Δεκεμβρίου, Σαουδική Αραβία, Τζέντα
#23, 12 Δεκεμβρίου, Άμπου Ντάμπι, Γιας ΜαρίναΠρέπει πάντως να σημειωθεί, πως σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, θα υπάρξουν και περαιτέρω τροποποιήσεις στο καλεντάρι, με τους αγώνες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού να φαντάζουν επίφοβοι.

Ο Σέφανο Νομενικάλι, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της F1, δήλωσε: “Όλοι προσμέναμε να τρέξουμε στην Τουρκία αλλά οι περιορισμοί στις μετακινήσεις σημαίνουν ότι δεν θα είμαστε σε θέση να το κάνουμε τον Ιούνιο. Η Formula 1 έδειξε για άλλη μία φορά ότι μπορεί να αντιδρά γρήγορα στις εξελίξεις και να βρίσκει λύσεις. Είμαστε χαρούμενοι που θα έχουμε δύο αγώνες στην Αυστρία και έτσι οι αγώνες στη σεζόν θα παραμείνουν 23. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές και τις αρχές στην Τουρκία για όλες τις προσπάθειές τους τις τελευταίες εβδομάδες και επίσης τους διοργανωτές σε Αυστρία και Γαλλία για την ταχύτητα, την ευελιξία και τον ενθουσιασμό τους για να τακτοποιήσουμε αυτήν την κατάσταση. Από την αρχή της χρονιάς είχαμε συνομιλίες σε καλό κλίμα με όλους τους διοργανωτές και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά αυτήν την περίοδο”.

Φωτογραφίες: Pirelli Media, redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!