O Αλόνσο εντυπωσιάστηκε από την πρόοδο της Alpine

Gazzetta team
O Αλόνσο εντυπωσιάστηκε από την πρόοδο της Alpine
Ο Ισπανός πρωταθλητής λέει ότι η βελτίωση στους δύο τελευταίους αγώνες είναι τόσο καλή που μοιάζει απίστευτη

Για την Alpine, όπως ονομάζεται από φέτος η εργοστασιακή ομάδα της Renault, το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς δεν ήταν πολύ καλό, καθώς δεν φάνηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστική στην πολύ σκληρή μάχη των ομάδων του μέσου της κατάταξης. Σε Μπαχρέιν και Ίμολα η Alpine έμεινε σαφώς πίσω από τις McLaren και Ferrari, ωστόσο στο Πορτιμάο πριν από μία εβδομάδα η εικόνα ήταν αρκετά διαφορετική. Στον αγώνα της Πορτγαλίας η ομάδα έδειξε να έχει κάνει ένα σοβαρό βήμα, αν και πολλοί το απέδωσαν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πίστας με τις χαμηλές σχετικά ταχύτητες και την πολύ ολισθηρή επιφάνεια.

Η απόδοση στη Βαρκελώνη επιβεβαιώνει την πρόοδο

Στο Circuit de Catalunya όμως, που θεωρείται πολύ αξιόπιστος δείκτης της δυνατότητας των μονοθεσίων, η Alpine συνέχισε να δείχνει πολύ καλύτερη. Ο Εστεμπάν Οκόν εντυπωσίασε στις κατατακτήριες, παίρνοντας την 5η θέση στην εκκίνηση, ενώ η ομάδα είδε και τα δύο μονοθέσιά της να περνούν στο Q3, με τον Φερνάντο Αλόνσο να παίρνει τη 10η θέση.

Ο Αλόνσο επομένως πιστεύει ότι η πρόοδος της ομάδας του μπορεί να είναι πραγματική, παρότι ίσως μοιάζει ‘πολύ καλή για να είναι αληθινή’: «Πιστεύω ότι πιθανότατα οι McLaren και Ferrari είναι λίγο ταχύτερες. Τουλάχιστον στους τέσσερις αγώνες μέχρι στιγμής δείχνουν να είναι πιο σταθερές στο ρυθμό τους. Αλλά είναι αλήθεια ότι κι εμείς κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα στην Πορτογαλία. Δεν ξέραμε αν ήταν μόνο για εκείνη την πίστα ή ήταν πραγματικό, οπότε είναι πολύ ωραίο που εδώ στη Βαρκελώνη το επιβεβαιώσαμε. Νομίζω ότι πλέον η Alpine είναι στο επίπεδο των McLaren και Ferrari. Είναι μια ιδιαίτερα ενθαρρυντική τάση και περιμένουμε με ενθουσιασμό τους επόμενους αγώνες».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!