FP1: Ταχύτερος ο Μπότας

Gazzetta team
FP1: Ταχύτερος ο Μπότας
Ο Βάλτερι Μπότας ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμαστικών για το GP Ισπανίας.

Η μάχη στο Circuit de Catalunya ανάμεσα σε Red Bull και Mercedes αναμένεται συναρπαστική, με τα χρονόμετρα να μαρτυρούν ακριβώς αυτό. Έπειτα από τα 60 λεπτά της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών, ο Βάλτερι Μπότας βρέθηκε στην 1η θέση με χρόνο στο 1:18.504. Ο Μαξ Φερστάπεν τον ακολούθησε στην 2η θέση, με τον Ολλανδό να κάνει αργά στη διαδικασία τον ταχύτερο χρόνο του. Όμως ήταν 0.033 δευτ. πιο αργός σε ένα γύρο με μικρά λάθη. Ο Λιούις Χάμιλτον έκλεισε την πρώτη τριάδα, όλοι οι οδηγοί της οποίας χρησιμοποίησαν τη μαλακή γόμα ελαστικών. Ο Βρετανός ήταν ένα δέκατο μακριά από τον teammate του.

Ο Λάντο Νόρρις με την McLaren βρέθηκε στην 4η θέση των χρόνων, γράφοντας μια πολύ αξιοπρεπή προσπάθεια στο 1:18.944. Οι δύο Ferrari ακολούθησαν στις θέσεις 5 και 6, όντας τα μοναδικά μονοθέσια που είχαν ταχύτερο γύρο στη μεσαία γόμα ελαστικών. Η διαφορά τους μάλιστα από τον πρώτο ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική.

Ο Πιέρ Γκασλί ακολούθησε στην 7η θέση, όντας μισό δευτερόλεπτο μακριά από την κορυφή. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ βρέθηκε στην 8η θέση, με την Aston Martin να φέρνει ολόκληρο το νέο πακέτο αναβαθμίσεων. Η εικόνα της ήταν ενθαρρυντική, όντας 0.7 δευτ. από τον χρόνο του Μπότας. Επιπλέον, ο Λανς Στρολ έκλεισε την πρώτη 10άδα, με τον Σέρτζιο Πέρεζ να τους χωρίζει στην 9η θέση.

Οι δύο Alpine δεν έκαναν καλή εμφάνιση στο FP1, με τον Έστεμπαν Οκόν να είναι μόλις στη 12η θέση. Ο Αντόνιο Τζοβινάτσι με την Alfa Romeo ήταν στην 13η θέση, ενώ η ταχύτερη Williams ήταν του Νικολά Λατίφι στη 16η θέση. Ο Μικ Σουμάχερ σήκωσε ψηλά τη σημαία της Haas στη 18η θέση, αλλά ήταν πάνω από δύο δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή.

Στη διαδικασία είδαμε την κόκκινη σημαία να κάνει την εμφάνισή της. Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα που σε αυτήν την περίοδο αντικατέστησε τον Κίμι Ράικονεν στο μονοθέσιο της Alfa Romeo, κόλλησε στην αμμοπαγίδα της στροφής 10, μετά από έξοδο. Επιπλέον πολύ σημαντικό ήταν το γεγονός πως όλες οι ομάδες δοκίμασαν αεροδυναμικές αναβαθμίσεις στα μονοθέσια τους.

Η δράση συνεχίζεται με την δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στις 16:00.

Αποτελέσματα FP1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!