Ο Φερστάπεν θέλει να βρεθεί λύση στα όρια πίστας

Gazzetta team
Ο Φερστάπεν θέλει να βρεθεί λύση στα όρια πίστας
Ο Μαξ Φερστάπεν θέλει αλλαγές στα όρια πίστας ώστε να υπάρχει σταθερότητα από την F1, καθώς το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί μεγάλο θέμα συζήτησης στο 2021.

Οι πρώτοι τρεις αγώνες μας έδωσαν άπλετο θέαμα και πολλά θέματα συζήτησης. Η μονομαχία ανάμεσα σε Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν έχει ενθουσιάσει και ουσιαστικά δεν έχει ξεκινήσει καλά καλά το Πρωτάθλημα.

Όμως αυτό που έχει χιλιοσυζητηθεί είναι τα όρια πίστας. Από το Μπαχρέιν μέχρι και την Πορτογαλία, απασχόλησε αγωνοδίκες, οδηγούς και ομάδες, αλλάζοντας αρκετά τα αποτελέσματα. Τα όρια πίστας καθορίζονται από τον επικεφαλής που έχει ορίσει η FiA, Μάικλ Μάσι, με το σχετικό έντυπο να δημοσιεύεται στα πλαίσια κάθε αγωνιστικού τριημέρου.

Τώρα, ο Φερστάπεν καλεί την F1 να βρει μια λύση στο όλο θέμα που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις, καθώς τραβάνε έντονα την προσοχή από τους αγώνες.

«Πρέπει να βρεθεί μια λύση για όλο αυτό. Κατανοώ πως σε ορισμένες πίστες τρέχουμε μαζί και στο MotoGP και θέλουν διαφοτερικά κερμπ από αυτά που αρέσουν σε εμάς. Αλλά πιστεύω πως πρέπει να βρεθεί μια μέση λύση που βολεύει και τις δύο μεριές. Η ταχύτητα στις στροφές που έχουμε, μαζί με την πρόσφυση αυτών των μονοθεσίων μας κάνει να χρησιμοποιούμε όλη τη πίστα. Αυτό κάνει μερικές φορές πολύ δύσκολο να κρίνουμε τι είναι όρια πίστας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε πιθανές λύσεις οι οποίες θα μπορούσαν να υιοθετηθούν μελλοντικά, ώστε να αποφευχθούν ανάλογες καταστάσεις.

«Για εμένα πρέπει βάλουμε σε ορισμένα σημεία χαλίκια. Αλλά μερικές φορές δεν είναι αυτό που θέλουν οι πίστες γιατί σε ένα track day αν ένα αυτοκίνητο βγει εκτός πρέπει να καθαριστεί η πίστα. Αυτό κοστίζει χρήματα. Μερικές φορές σε κάνει να μπερδεύεσαι όταν το κοιτάς από έξω. Μπορούμε να το βελτιώσουμε εάν βάλουμε αυστηρά όρια για το που μπορούμε να πατάμε πάνω σε κερμπ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!