Άνετος νικητής στην Πορτογαλία ο Σερ Λιούις Χάμιλτον!

Άνετος νικητής στην Πορτογαλία ο Σερ Λιούις Χάμιλτον!
Εύκολα νικητής στην Πορτογαλία ο Λιούις Χάμιλτον, στη 2η θέση ο Μαξ Φερστάπεν και 3ος ο Βάλτερι Μπότας με ταχύτερο γύρο.

Με την εκκίνηση οι δύο Mercedes κράτησαν τις θέσεις τους παρά την προσπάθεια του Φερστάπεν να περάσει τον Χάμιλτον, ενώ ο Σάινθ κατάφερε να περάσει τον Πέρεζ. Ωστόσο πριν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος, είχαμε αυτοκίνητο ασφαλείας καθώς ο Ράικονεν έκανε λάθος στην ευθεία και ακούμπησε τον τροχό του Τζιοβιντάτσι με αποτέλεσμα να χάσει την αεροτομή του και να εγκαταλείψει.

Με την επανεκκίνηση μόλις απομακρύνθηκε το αυτοκίνητο ασφαλείας, ο Μαξ έκανε την κίνησή του και κατάφερε να περάσει τον Λιούις Χάμιλτον ενώ ο Νόρις είχε κερδίσει 3 θέσεις. Για τον Χάμιλτον ήταν μια ψυχρολουσία να τον περάσει ο Φερστάπεν και έτσι έβαλε το κεφάλι κάτω και βρήκε την ταχύτητα και το σημείο και ξαναπέρασε τον Μαξ.

Είμαστε ήδη στον 14ο γυρο και ο Χάμιλτον κάνει συνεχώς ταχύτερους γύρους και καταφέρνει να φτάσει πίσω από τον Μπότας. Στον 20 γύρο και ίσως μετά από κάποια υπόδειξη από το πιτ-γουόλ της Merc, ο Μπότας αφήνει χώρο στον Χάμιλτον και αφήνει να τον περάσει και να κάνει διαφορά. Για αρκετούς γύρους η σειρά κατάταξης έμεινε η ίδια, με τον Χάμιλτον μόνο πρώτο, τον Μπότας 2ο και τον Φερστάπεν 3ο... Κάποιο στιγμή ο Φερστάπεν μπαίνει για ελαστικά και αναγκάζει στον επόμενο γύρο και τον Μπότας να μπει και εκείνος για ελαστικά. Μόλις ο Μπότας βγαίνει από τα πιτς συνεχίζει και είναι μπροστά από τον Μαξ, αλλά ο Μαξ επιτέθηκε, τα λάστιχα του Μπότας δεν είχαν φτάσει σε θερμοκρασία λειτουργίας και έτσι ο Φερστάπεν πέρασε εύκολα στην 2η θέση.

Στο τέλος ο Πέρεζ που άργησε πάρα πολύ να αλλάξει ελαστικά έβαλε τη μαλακή γόμα έκανε ταχύτερο γύρο αλλά τότε η Mercedes αποφάσισε να κάνει και εκείνη το ίδιο με τον Μπότας αφού ο Φινλανδός ήταν στην 3η θέση με τον Πέρεζ στην 4η σε απόσταση ασφαλείας 29 δευτερολέπτων. Βλέποντας αυτό η Red Bull, βάζει και τον Φερστάπεν μέσα για μαλακά ελαστικά, ώστε να προσπαθήσει και εκείνος για τον ταχύτερο γύρο. Ο Μπότας στο μεταξύ που είχε ήδη αλλάξει πήρε εκείνος τον Ταχύτερο γύρο και παρά το γεγονός πως ο Μαξ κατάφερε και εκείνος με την σειρά του να κάνει τον ταχύτερο γύρο στον τερματισμό του αγώνα, ο γύρος του ακυρώθηκε καθώς πάτησε έξω σε κάποιο σημείο της πίστας και έτσι ο ταχύτερος γύρος έμεινε στον Μπότας.

Έτσι ο Λιούις Χάμιλτον τερμάτισε 1ος με 2ο τον Μαξ Φερστάπεν και 3ο τον Βάλτερι Μπότας που όπως είπαμε είχε και τον ταχύτερο γύρο.

Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!