Formula 1: Η τιμωρία στον Κίμι έδωσε βαθμούς στον Αλόνσο

Gazzetta team
Formula 1: Η τιμωρία στον Κίμι έδωσε βαθμούς στον Αλόνσο
Τον πρώτο του βαθμό μετά την επάνοδό του στη Formula 1 σκόραρε ο Φερνάντο Αλόνσο, χάρη στην ποινή που επιβλήθηκε στον Κίμι Ράικονεν.

Ποινή 30 δευτερολέπτων πήρε ο Κίμι Ράικονεν μετά τον αγώνα της Κυριακής στην Ίμολα. Ο πιλότος από την ένατη θέση, βγήκε εκτός δεκάδας, όμως αυτό είχε θετικό αντίκτυπο στον Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος κατέβηκε στη δέκατη θέση! Έτσι, ο Ισπανός πήρε τον πρώτο του βαθμό για φέτος. Η Alpine μάλιστα, είχε διπλό όφελος αφού και ο Εστεμπάν Οκόν κατέβηκε ένατος.

Στον αντίποδα, η Alfa Romeo Racing ανακοίνωσε ότι ο Κίμι πήρε ποινή 30 δευτερολέπτων και είπε χαρακτηριστικά ότι η απόφαση αυτή είναι σαν να «ακυρώνει» όλη την καλή δουλειά που έκαναν ως τιμ μέσα στο τριήμερο. Φυσικά αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα της Formula 1 και κάθε οδηγός μπορεί να πέσει στην παγίδα της ποινής. Ειδικά ο Ράικονεν, που τιμωρήθηκε για ατόπημα στο γύρο πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας κατά την επανεκκίνηση του αγώνα.

Να τονίσουμε πως αν ο Κίμι Ράικονεν είχε τιμωρηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, τότε ο πίνακας των ποινών προβλέπει τιμωρία στάσης για δέκα δευτερόλεπτα. Λόγω του ότι επιβλήθηκε μετά τη λήξη του αγώνα όμως, η ποινή ανεβαίνει στα 30 δευτερόλεπτα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!