Ο Φερστάπεν κρατάει την πρωτιά και στα δεύτερα δοκιμαστικά

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Φερστάπεν κρατάει την πρωτιά και στα δεύτερα δοκιμαστικά
Η ταχύτητα του Μαξ Φερστάπεν κρατάει και στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών του Μπαχρέιν, αφήνοντας πίσω του τον Λάντο Νόρις που ήταν ο βασικός του ανταγωνιστής.

Η πρώτη ημέρα δοκιμών για το πρώτο Γκραν Πρι της νέας χρονιάς ολοκληρώθηκε. Η Formula 1 έχει δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμαστικών την Παρασκευή, στις οποίες ο Μαξ Φερστάπεν κατάφερε να ξεχωρίσει. Ήταν ο πιο γρήγορος τόσο στην πρώτη, όσο και στη δεύτερη περίοδο. Πίσω του ήταν ο Λάντο Νόρις ο οποίος επίσης εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του και τρίτος βρίσκεται ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari και πέμπτος ο Βαλτέρι Μπότας. Έκτος ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, ενώ εντυπωσιάζει ο Γιούκι Τσουνόντα της Alpha Tauri με την έβδομη θέση που κατάφερε να πάρει. Όγδοος ο Λανς Στρολ της Aston Martin Racing, ένατος ο Πιέρ Γκασλί και δέκατος ο Σέρχιο Πέρεζ. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έμεινε στη 14η θέση της τελικής κατάταξης.

Ο Κίμι Ράικονεν κατά τη διάρκεια του FP2 είχε έξοδο από την πίστα και σύγκρουση με τα προστατευτικά. Δεν τραυματίστηκε, ούτε το μονοθέσιο είχε μεγάλη ζημιά, πέρα από ένα σπάσιμο στα αεροδυναμικά βοηθήματα. Ο Νικίτα Μάζεπιν της Haas είχε επίσης έξοδο από την πίστα. Ο Μικ Σουμάχερ στο FP2 κατάφερε να περάσει τον Λατίφι της Williams και τον ομόσταυλό του, παίρνοντας τη 18η θέση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!