Η αυλαία της Formula 1 άνοιξε με τον Φερστάπεν ταχύτερο

Πέτρος Σηφαλάκης
Η αυλαία της Formula 1 άνοιξε με τον Φερστάπεν ταχύτερο
Η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών της Formula 1 για φέτος έφερε τον Μαξ Φερστάπεν και τη Red Bull στην πρώτη θέση, με τον Βαλτέρι Μπότας να ακολουθεί.

Η Formula 1 βρίσκεται στο Μπαχρέιν και το πρώτο αγωνιστικό τριήμερο της χρονιάς μόλις ξεκίνησε. Η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμαστικών για το συγκεκριμένο Γκραν Πρι είναι και η πρώτη επίσημη εμφάνιση των μονοθεσίων στην πίστα για τη νέα χρονιά, με τον Μαξ Φερστάπεν να ξεκινάει με το δεξί. Ήταν ο ταχύτερος όλων στην πίστα, έχοντας παράλληλα και μια διαφορά της τάξεως των τριών δεκάτων του δευτερολέπτου σε σχέση με τον Βαλτέρι Μπότας, που βρέθηκε στη δεύτερη θέση.

Τρίτος είναι ο Λάντο Νόρις της McLaren που ήδη από τα δοκιμαστικά μας είχε... προϊδεάσει για την ταχύτητά του, ενώ η πεντάδα κλείνει με τους Λιούις Χάμιλτον και Σαρλ Λεκλέρ από Mercedes και Ferrari αντίστοιχα. Σέρχιο Πέρεζ, Πιέρ Γκασλί, Κάρλος Σάινθ, Ντάνιελ Ρικιάρντο και Αντόνιο Τζιοβινάτσι κλείνουν την αρχική δεκάδα. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ με τη νέα του ομάδα, την Aston Martin Racing βρίσκεται στη 12η θέση.

Ο ρούκι Γιούκι Τσουνόντα είναι 14ος με την Alpha Tauri του και ο Φερνάντο Αλόνσο που φέτος κάνει το μεγάλο comeback στην F1, είναι 16ος. Στις τελευταίες δύο θέσεις βρίσκονται δύο ακόμη rookies, ο Μικ Σουμάχερ (19ος) και Νικίτα Μάζεπιν (τελευταίος), αμφότεροι της Haas. Οι δυο τους πάντως, έχουν σχεδόν μισό δευτερόλεπτο διαφορά υπέρ του Γερμανού. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα από την πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών στο Μπαχρέιν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!