F1: Το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας της Aston Martin (pics)

F1: Το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας της Aston Martin (pics)
Στη σεζόν του 2021 εκτός από τη Mercedes-AMG GT R θα υπάρχει ακόμη ένα εντυπωσιακό μοντέλο, η Aston Martin Vantage, που θα παίζει επίσης το ρόλο του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Η Aston Martin επιστρέφει στη Formula 1 μετά από 60 χρόνια και εκτός από τα μονοθέσια της ομάδας που θα βρίσκονται στην πίστα, θα εμφανίζονται ακόμη δύο μοντέλα της: η Vantage και η DBX. Αμφότερα θα αναλάβουν ρόλους υποστήριξης των αγώνων, με το πρώτο να αναλαμβάνει χρέη αυτοκινήτου ασφαλείας και το δεύτερο, ιατρικού αυτοκινήτου. Θα συνυπάρχουν μαζί με τις Mercedes-AMG GT R και Mercedes-AMG C63 S και θα φροντίζουν για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, αλλά και την ασφάλεια των οδηγών.

Η Aston Martin Vantage ως αυτοκίνητο ασφαλείας εφοδιάζεται με έναν V8 κινητήρα των 4.0 λίτρων με δύο τούρμπο που εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα. Έχει δεχτεί αναβαθμίσεις στην ανάρτηση αλλά και τα αεροδυναμικά της βοηθήματα, για να καταφέρνει με επιτυχία να κρατάει επαρκή ταχύτητα για τα μονοθέσια και τη διατήρηση της θερμοκρασίας των ελαστικών τους.

Το δεύτερο αυτοκίνητο ασφαλείας θα είναι η Mercedes-AMG GT R. Το αυτοκίνητο δεν θα έχει πλέον ασημί χρώμα αλλά κόκκινο, κάνοντας εμφανή την αντίθεση από το safety car της Aston Martin, που θα είναι πράσινο. Το GT R επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα και κινείται από έναν V8 των 4.0 λίτρων με δύο τούρμπο, παρόμοιο με αυτόν της Aston καθώς η βρετανική μάρκα «ψωνίζει» από τη Mercedes-AMG.

Τα δύο ιατρικά αυτοκίνητα έχουν επίσης τρομακτικές επιδόσεις χάρη στους μεγάλους κινητήρες τους. Η Aston Martin DBX φτάνει στα 100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα και ο κινητήρας της αποδίδει 550 ίππους με 700 Nm ροπής. Η Mercedes-AMG C63 S από την άλλη, έχει 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα. Αμφότερα φέρουν εξελιγμένο ιατρικό εξοπλισμό, όπως απινιδωτή, ενώ έχουν πυροσβεστήρες και κιτ διαχείρισης εγκαυμάτων ώστε το ιατρικό προσωπικό να δράσει άμεσα σε περίπτωση που χρειαστεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!