Φέτελ: «Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου»

Νίκος Γιαννούλας
Φέτελ: «Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου»
Τα άσχημα αποτελέσματα της περσινής χρονιάς στη Ferrari έκαναν το Γερμανό να αμφιβάλλει για την αποτελεσματικότητα του, τώρα όμως δηλώνει πως έχει αυτοπεποίθηση.

Για το 2021 ο Σεμπάστιαν Φέτελ, τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής F1, μεταπήδησε στη νεοσύστατη ομάδα της Aston Martin Racing, η οποία αποτελεί συνέχεια της Racing Point, που την περασμένη χρονιά κατέκτησε την 4η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς και όντας πλέον σε τροχιά αποχώρησης από τη Ferrari, ο Φέτελ δυσκολεύτηκε να φέρει θετικά αποτελέσματα με ένα αυτοκίνητο που αφενός είχε χάσει πολύ σε ισχύ λόγω της αναίρεσης μια τεχνικής παρατυπίας του 2019 και ταυτόχρονα εξελισσόταν πλέον στο στιλ οδήγησης του Σαρλ Λεκλέρ.

Έτσι ο Γερμανός κατάφερε να φέρει στην ομάδα μόλις 33 βαθμούς σε σύγκριση με τους 98 του Μονεγάσκου συναθλητή του, με ένα και μόνο βάθρο στο δραματικό αγώνα της Τουρκίας.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέας ομάδας της Aston Martin και το νέου μονοθέσιου AMR21, ο Φέτελ δεν έκρυψε τα λόγια του σχετικά με το πόσο δυσαρεστημένος ήταν με τη δική του απόδοση, αλλά τόνισε ότι πλέον ανέκτησε την αισιοδοξία του και περιμένει εξαιρετικά αποτελέσματα με τη νέα του ομάδα.

«Με κάθε ειλικρίνεια, ολόκληρη η χρονιά πέρυσι ήταν μια πρόκληση» δήλωσε ο Φέτελ. «Προφανώς δεν είμαι ευχαριστημένος με το πώς εξελίχτηκαν τα πράγματα, αναφορικά με την απόδοσή μου στη Ferrari, αλλά νομίζω ότι το αποδέχτηκα πλέον και προχωρώ μπροστά. Ανυπομονώ πολύ να ξεκινήσει η δράση το 2021 και έχω πολύ, πολύ υψηλές προσδοκίες».

Παρόλο που η νέα του ομάδα είναι πολύ μικρότερη και δεν κουβαλά το ειδικό αγωνιστικό βάρος της Ferrari, ο Φέτελ δεν πιστεύει ότι η πίεση για καλά αποτελέσματα δεν θα είναι λιγότερη. Το αντίθετο πιστεύει και δηλώνει έτοιμος για την πρόκληση.

«Την ικανοποίηση την κερδίζεις όταν ξεπερνάς το όριο και έχεις κάνει καλή δουλειά. Είμαι ο πρώτος και καλύτερος κριτής μου. Είμαι χαρούμενος όταν έχω μεγάλη πίεση και θα μπορούσα να παλέψω ακόμα και για το πρωτάθλημα. Αυτό θέλω να κάνω».

Να λοιπόν που παρά τα τέσσερα πρωταθλήματα, ο 33 ετών Φέτελ παραμένει ορεξάτος για νίκες και γιατί όχι για κορυφαία συνολικά αποτελέσματα. Δύσκολο επίτευγμα φυσικά με μια νεοσύστατη ομάδα, αλλά ελπίζουμε για χάρη του θεάματος να καταφέρει ακόμα περισσότερα από όσα ελπίζει και εύχεται.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!