Eτσι προετοιμάζεται ο Μικ Σουμάχερ για τη Formula 1 (pics & vid)

Gazzetta team
Eτσι προετοιμάζεται ο Μικ Σουμάχερ για τη Formula 1 (pics & vid)
O γιος του Σούμι μετακόμισε το τελευταίο διάστημα στην Αγγλία, για να προετοιμαστεί καλύτερα μαζί με τη Haas για το ντεμπούτο του στη Formula 1 και να συνεργαστεί αποδοτικότερα με τους μηχανικούς της νέας ομάδας του.

Μετ’ εμποδίων γίνεται η προετοιμασία του Μικ Σουμάχερ ενόψει της παρθενικής σου σεζόν στη Formula 1. Γι αυτό και ο 21χρονος Γερμανός δεν δίστασε να ταξιδέψει στη Μεγάλη Βρετανία παρά την έξαρση και τις μεταλλάξεις του κορονοϊού που ταλαιπωρούν τη χώρα, εξαιτίας του οποίου βρέθηκε μάλιστα για δέκα ημέρες σε καραντίνα. Στόχος αυτού του ταξιδιού είναι η πρόσβαση του γιου του Σούμι στο εργοστάσιο της Haas στο Μπάνμπερι, που βρίσκεται βορειοδυτικά του Λονδίνου.

Ο νεαρός πιλότος της Formula 1 θεωρεί ότι με τις καθημερινές επαφές του με τα μέλη της νέας ομάδας του θα «δέσει» καλύτερα με τους μηχανικούς της και θα προετοιμαστεί αποτελεσματικότερα για το εφετινό πρωτάθλημα της Formula 1, που ξεκινά στις 28 Μαρτίου με το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν. Μέχρι τώρα δεν μπορούσε να επισκεφθεί ο Μικ το εργοστάσιο εξαιτίας του κορονοϊού και των ταξιδιωτικών περιορισμών, που ίσχυαν στη Μεγάλη Βρετανία. Μετά τη λήξη της καραντίνας επισκέφθηκε επιτέλους ο νεαρός ρούκι της Formula 1 το εργοστάσιο της Haas, όπου έκανε μάλιστα και πρόβα του νέου του καθίσματος στο μονοθέσιο VF-12 με το οποίο θα τρέξει εφέτος στο πρωτάθλημα.

12 Mαρτίου τα αποκαλυπτήρια

Η Haas θα αποκαλύψει το νέο της αυτοκίνητο στις 12 Μαρτίου στο πλαίσιο των χειμερινών δοκιμών της Formula 1 στο Μπαχρέιν, όμως στις 4 Μαρτίου θα δείξει η ομάδα του Αμερικανού Τζιν Χάας με ποια χρώματα θα τρέξουν ο Σουμάχερ και ο teammate του, Νικίτα Μαζέπιν. Οι Αμερικανοί επιβεβαίωσαν επίσης ως δοκιμαστή οδηγό για εφέτος τον Βραζιλιάνο Φιτιπάλντι.

O περυσινός πρωταθλητής της Formula 2, αναφέρθηκε σε ένα σύντομο video στην πρόβα του καθίσματος του μονοθεσίου του και στη συνάντησή του με την ομάδα της Haas, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ήταν υπέροχα, επειδή τελευταία φορά που είχα δει την ομάδα ήταν Χριστούγεννα. Είμαι ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ και θα έχω σύντομα την ευκαιρία να μπω πάλι μέσα στο αυτοκίνητο, χαίρομαι ήδη γι αυτό».

Ο Μικ δεν είχε αφήσει βεβαίως να πάει χαμένος όλος αυτός ο χρόνος, αλλά προπονείτο εντατικά στο γυμναστήριο της βίλας της οικογένειας Σουμάχερ στην Ελβετία. Όπως αποκάλυψε μάλιστα, «δούλεψα περισσότερο τις ασκήσεις ενδυνάμωσης του αυχένα και εντατικοποίησα την προπόνηση αντοχής, επειδή οι αγώνες της Formula 1 είναι διπλάσιας διάρκειας από εκείνους της Formula 2. Ετσι πρέπει να είσαι εξαιρετικά γυμνασμένος. Αυτό βοηθάει επίσης, να είσαι και ψυχικά δυνατός και να διατηρείς την ψυχραιμία σου μέσα στον πυρετό της μάχης».

Όσο βρισκόταν ο 21χρονος πιλότος στην Ελβετία επικοινωνούσε σε καθημερινή βάση με τους ανθρώπους της Haas στην Αγγλία, ενώ έκανε και προπονήσεις στον ιδιωτικό προσομοιωτή που διαθέτει η οικογενειακή βίλα, αν και όπως τόνισε δεν πληροί φυσικά τις προδιαγραφές του εργοστασιακού Simulator μίας ομάδας της Formula 1.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και μία φωτογραφία που ανέβασε ο νεαρός οδηγός στο Instagram και τον δείχνει μπροστά από έναν φορητό υπολογιστή, πάνω στον οποίο υπάρχουν αυτοκόλλητα με τις δέκα πίστες του περυσινού πρωταθλήματος της Formula 2, το οποίο κατέκτησε ο Μικ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!