Formula 1: Το νέο μονοθέσιο της Alfa Romeo για το 2021

Πέτρος Σηφαλάκης
Formula 1: Το νέο μονοθέσιο της Alfa Romeo για το 2021
Χωρίς να κάνει μεγάλες αλλαγές, η Alfa Romeo δημιούργησε ένα νέο μονοθέσιο με το όνομα C41 που πρόκειται να τρέξει στη σεζόν του 2021 στα χέρια των Κίμι Ράικονεν και Αντόνιο Τζιοβινάτσι.

Η χρονιά του 2021 θα ξεκινήσει σε λίγες μόνον εβδομάδες και βρισκόμαστε στο σημείο που οι ομάδες παρουσιάζουν τα μονοθέσια με τα οποία θα τρέξουν. Για φέτος, η εξέλιξη έχει σχεδόν παγώσει και καμία ομάδα δεν θα μας φέρει τρομερές αλλαγές σε σχέση με το περσινό αυτοκίνητο. Αν και τα πλάνα για τη Formula 1 ήταν εντελώς διαφορετικά προ κορονοϊού με σχέδια για αναβάθμιση των αυτοκινήτων και πολλά ακόμη, τώρα απλώς περιμένουμε για να δούμε πότε θα υλοποιηθούν όλα αυτά τα σχέδια.

Η Alfa Romeo μετά από μια χρονιά που μάλλον δεν κατάφερε να επιτύχει τους στόχους της, μας δείχνει τη C41, το μονοθέσιο που ελπίζουν να τους δώσει μια νέα πνοή για την καινούργια χρονιά ώστε ο Κίμι Ράικονεν και ο Αντόνιο Τζιοβινάτσι να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα και να μάχονται για τη μεσαία κατηγορία, όχι να βρίσκονται χαμηλότερα, αντίπαλοι με τη Haas και τη Williams όπως συνέβη το 2020.

Η νέα C41 έχει κάποιες αλλαγές στους χρωματισμούς της και στους συνδυασμούς του λευκού με το κόκκινο πάνω στο σώμα της. Αισθητικά έχουν υπάρξει τροποποιήσεις, εκεί όμως που χρειάζονται πραγματικές αλλαγές είναι στον κινητήρα. Η Ferrari προμηθεύει με μονάδες ισχύος την Alfa Romeo και πέρυσι, αυτό ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα καθώς ούτε σε αξιοπιστία αρίστευε, ούτε φυσικά σε επιδόσεις.

«Η φιλοσοφία μας παραμένει η ίδια»

«Η παρουσίαση ενός νέου αυτοκινήτου είναι πάντα μια συγκινητική στιγμή, το αποκορύφωμα όλων των μηνών προσπάθειας που λαμβάνουν χώρα στο εργοστάσιο και η εκκίνηση μιας νέας περιπέτειας. Νομίζω ότι η φιλοσοφία πάνω στην οποία βασίζεται η ομάδα μας παραμένει η ίδια, πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά αύριο από ότι κάνουμε σήμερα. Πέρυσι τερματίσαμε στην όγδοη θέση, φέτος θα πρέπει να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Για να το πετύχουμε θα πρέπει να βελτιωνόμαστε σε κάθε σημείο, στην πίστα αλλά και στα κεντρικά μας. Κάθε ομάδα αυτή τη στιγμή στο grid έχει μεγάλες προσδοκίες, όλες οι ομάδες περιμένουν ότι το χειμώνα θα κάνουν καλή δουλειά για να βρίσκονται σε ένα καλό σημείο στην αρχή της σεζόν, αλλά σύντομα θα φτάσει η στιγμή που όλοι θα ανοίξουν τα χαρτιά τους» είπε ο επικεφαλής της Alfa Romeo Racing.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!