Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πουλάει τις Ferrari του (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πουλάει τις Ferrari του (pics)
Ο Γερμανός πιλότος της Formula 1 αποφάσισε να αποχωριστεί ένα μεγάλο μέρος των supercar που έχει στη συλλογή του και μεταξύ αυτών, βρίσκονται και πέντε Ferrari.

Η «θητεία» του Σεμπάστιαν Φέτελ στη Scuderia Ferrari έληξε το 2020. Ο Γερμανός δεν κατάφερε να πετύχει όλα όσα θα ήθελε με την ιστορική ομάδα της Formula 1 και τελικά οι δρόμοι τους χώρισαν, με τον Κάρλος Σάινθ να τον αντικαθιστά στη Ferrari και τον Φέτελ να πηγαίνει στην Aston Martin Racing. Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ως ένας οδηγός αγώνων που σέβεται τον εαυτό του, έχει στην κατοχή του πολλά εμβληματικά supercars και μέσα σε αυτά βρίσκουμε αρκετές Ferrari.

Το «περίεργο» είναι ότι αποφάσισε να αποχωριστεί οκτώ από τα υπεραυτοκίνητά του, με τα πέντε εκ των οποίων να είναι μοντέλα της Ferrari. Δεν γνωρίζουμε αν το γεγονός ότι έφυγε από την ομάδα έπαιξε ρόλο στην απόφασή του και μάλλον, δεν θα το μάθουμε και ποτέ. Ωστόσο και οι πέντε Ferrari που πουλάει δεν είναι «απλά» μοντέλα της μάρκας (όσο απλή μπορεί να χαρακτηριστεί μια Ferrari) αλλά πολύ σημαντικά δημιουργήματα του Μαρανέλο, αρκετά σπάνια και με υψηλή τιμή.

Παρακάτω ακολουθούν οι πέντε Ferrari που ο 33χρονος πιλότος αποφάσισε να πουλήσει. Να πούμε επίσης ότι εκτός από αυτές, νέο ιδιοκτήτη αναζητούν και άλλα τρία αυτοκίνητα, δύο Mercedes και μια BMW. Μια Mercedes-Benz SL65 AMG Black Series του 2009 πωλείται έναντι 316.275 ευρώ με 2.820 χιλιόμετρα στο οδόμετρο, μια Mercedes-AMG SLS του 2010 πωλείται στην τιμή των 201.265 ευρώ με 6.928 χιλιόμετρα και μια BMW Z8 του 2002 στην τιμή των 201.265 ευρώ με 21.716 χιλιόμετρα.

Όλα τα αυτοκίνητα βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, με πλήρως ενημερωμένο αρχείο σέρβις και φύλαξη σε κλειστό γκαράζ που εγγυάται προστασία από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τους... αδιάκριτους. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έτσι κι αλλιώς σπάνια έχει εμφανιστεί με κάποια από αυτά τα μοντέλα καθώς χρησιμοποιεί άλλα, πιο... γήινα αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις του. Οι Ferrari που ακολουθούν παρακάτω, πωλούνται μέσω της αντιπροσωπείας Tom Hartley Jnr στη Μεγάλη Βρετανία και για τις τέσσερις από αυτές, δεν γνωρίζουμε την τιμή.

Ferrari LaFerrari 2016

Στη σύγχρονη ιστορία της Ferrari λίγα μοντέλα έχουν καταφέρει να είναι τόσο ποθητά όσο η LaFerrari. Το υβριδικό hypercar από το Μαρανέλο έχει έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα των 6.3 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα που συνδυαστικά αποδίδουν 963 ίππους. Κατασκευάστηκαν μόλις 500 μονάδες και η συγκεκριμένη που ανήκει στον Φέτελ είναι και σχεδόν αχρησιμοποίητη καθώς το οδόμετρο έχει σταματήσει μόλις στα 489 χιλιόμετρα! Ανάμεσα στα έξτρα που συναντάμε στο αυτοκίνητο ανήκουν τα κομμάτια από ανθρακονήματα σε διάφορα σημεία του αμαξώματος, ενώ διαθέτει ενσωματωμένο ένα εξελιγμένο σύστημα τηλεμετρίας ώστε να καταγράφονται όλα τα δεδομένα σε περίπτωση χρήσης της σε ένα track day, για παράδειγμα. Στα προσκέφαλα υπάρχει ραμμένο το όνομα του Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ferrari F12 tdf 2016

To 2016 o Σεμπάστιαν Φέτελ απέκτησε ακόμη μια πολύ ιδιαίτερη Ferrari, την F12 tdf. Πρόκειται για την κορυφαία έκδοση της F12 Berlinetta που κατασκευάστηκε σε μόλις 799 μονάδες. Ο Γερμανός δεν έκανε πολλά χιλιόμετρα ούτε με αυτή αφού ακόμη έχει 1.188 χλμ και πρακτικά, είναι καινούργια. Κάτω από το μακρύ εμπρός καπό φιλοξενείται ένας τεράστιος ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας των 6.3 λίτρων με 780 ίππους, παρόμοιος με αυτόν της LaFerrari έχοντας μικρές διαφορές. Και εδώ συναντάμε το όνομα του Φέτελ στα προσκέφαλα, ενώ διαθέτει αρκετά από τα έξτρα που περιλάμβανε ο κατάλογος της Ferrari. H τιμή της είναι στις 833.815 ευρώ.

Ferrari 458 Speciale 2015

Η πιο «γήινη» Ferrari που πουλάει ο Σεμπάστιαν Φέτελ είναι η 458, ωστόσο ακόμη και εδώ δεν πρόκειται για το «απλό» μοντέλο (την Italia) αλλά για την ειδική Speciale. Πρόκειται για την τελευταία Ferrari με ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα καθώς μετά από αυτή, σειρά είχε η 488 GTB που έβαλε τη Ferrari στην τούρμπο εποχή για τα «μικρά» supercars της. Αργότερα σίγουρα θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη συλλεκτική αξία, τόσο γιατί ανήκε στον Φέτελ, όσο και για τον ατμοσφαιρικό κινητήρα της. Συγκριτικά με τις υπόλοιπες, έχει περισσότερα χιλιόμετρα (3.066) και είναι βαμμένη σε αυτό το πανέμορφο μαύρο χρώμα που δένει ιδανικά με τις κίτρινες λεπτομέρειες (σήματα, δαγκάνες φρένων κλπ). Μπορεί να γίνει δική σας με 402.531 ευρώ!

Enzo Ferrari 2004

Λίγα αυτοκίνητα στον πλανήτη έχουν χαράξει τόσο έντονα το όνομά τους στην ιστορία όπως η Enzo Ferrari. Το αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε για να αποδώσει φόρο τιμής στον ιδρυτή της φίρμας, Έντσο Φεράρι, δεν έχει απλώς το όνομά του αλλά όλη την αίγλη της Ferrari εκείνης της εποχής. Μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για τα χρόνια που ο Σουμάχερ σάρωνε με τα κόκκινα μονοθέσια παίρνοντας πρωτάθλημα από το 2000 έως το 2004 σερί. Φτιάχτηκαν μόλις 400 αυτοκίνητα και το ένα από αυτά το έχει ο Φέτελ. Το αγόρασε μεταχειρισμένο, ακόμη κι έτσι όμως έχει δουλέψει ελάχιστα. Έχει διανύσει μόλις 1.790 χιλιόμετρα από το 2004 μέχρι σήμερα. Θυμίζουμε ότι κινείται από έναν ατμοσφαιρικό V12 των 6.0 λίτρων με 660 ίππους απόδοση.

Ferrari F50 1995

H ναυαρχίδα της Ferrari στα μέσα της δεκαετίας του 1990 ήταν η F50. Πήρε τη σκυτάλη από την F40, την τελευταία Ferrari που πήρε έγκριση από τον ίδιο τον Έντσο Φεράρι το 1987 (ο Έντσο πέθανε το 1988) και πρόκειται για ένα υπερσπάνιο αυτοκίνητο, του οποίου η παραγωγή περιορίστηκε στις 349 μονάδες. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ αγόρασε τη δική του το 2015, σε κόκκινο χρώμα και μέχρι σήμερα έχει διανύσει 6.940 χιλιόμετρα. Εφοδιάζεται με έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα των 4.7 λίτρων που αποδίδει 519 ίππους. Βρισκόταν στην παραγωγή μέχρι το 1997, όμως αποτελεί την προκάτοχο της Enzo που παρουσιάστηκε το 2002.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!