Στις 3 Μαρτίου τα αποκαλυπτήρια της νέας Aston Martin F1

Gazzetta team
Στις 3 Μαρτίου τα αποκαλυπτήρια της νέας Aston Martin F1
Η Aston Martin ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει διαδικτυακά στις 3 Μαρτίου το νέο της μονοθέσιο για το πρωτάθλημα της Formula 1, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το αυτοκίνητο δεν θα είναι πλέον ροζ, αλλά σε κλασικό πράσινο British Racing Green.

H -πρώην Racing Point και νυν- Aston Martin θα πραγματοποιήσει την παρουσίαση του νέου μονοθεσίου της για το πρωτάθλημα της Formula 1 την Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021 στις 17.00 ώρα Ελλάδος. Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν διαδικτυακά και εκεί θα παρευρίσκονται μεταξύ άλλων και οι δύο πιλότοι της ομάδας, Λανς Στρολ και Σεμπάστιαν Φέτελ. Μετά από την ανακοίνωση της Aston Martin διαμορφώνεται μέχρι στιγμής το πρόγραμμα παρουσίασης των εφετινών αυτοκινήτων των ομάδων της Formula 1 ως εξής:

15 Φεβρουρίου, McLaren, Γουόκινγκ Μεγάλης Βρετανίας

19 Φεβρουαρίου, Alpha Tauri, online

22 Φεβρουαρίου, Alfa Romeo, Βαρσοβία

2 Μαρτίου, Mercedes, online

2 Mαρτίου, Alpine, online

3 Μαρτίου, Aston Martin, online

5 Μαρτίου, Williams, online

10 Μαρτίου, Ferrari, Σακχίρ Μπαχρέιν

Οι μόνες ομάδες που δεν έχουν ανακοινώσει προς το παρόν τις δικές τους ημερομηνίες είναι η Red Bull και η Haas.

O Φέτελ θέλει να πάρει εφέτος το αίμα του πίσω.

Η παρουσίαση της Aston Martin αναμένεται με ενδιαφέρον λόγω της παρουσίας του Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 θα επιδιώξει να κάνει ένα restart στην καριέρα του μετά την αποτυχημένη εξαετία του στη Ferrari, όπου θα τον αντικαταστήσει ο Κάρλος Σάινθ. Το μεγάλο ερώτημα είναι βεβαίως, αν θα καταφέρει να επανέλθει ο Γερμανός στα γνωστά του υψηλά στάνταρ μετά από το 2020 που ήταν γι αυτόν η χειρότερη χρονιά του στη Formula 1.

To νέο μονοθέσιο θα είναι πιθανότατα πράσινο.

Η Aston Martin εγκαταλείπει το ροζ χρώμα, που χρησιμοποιούσε πέρυσι ως Racing Point και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις θα δούμε τα μονοθέσιά της στο κλασικό αγωνιστικό πράσινο χρώμα British Racing Green. Η βρετανική ομάδα επιστρέφει στη Formula 1 μετά από μισό και πλέον αιώνα, καθώς συμμετείχε για τελευταία φορά τις χρονιές 1959 και 1960 σε επιλεγμένα Γκραν Πρι.

Πέρυσι θα είχε κατακτήσει μάλιστα την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, αν δεν της είχαν αφαιρεθεί 15 βαθμοί επειδή είχε αντιγράψει τμήματα των μονοθεσίων της Mercedes, για τα οποία απαγορευόταν κάτι τέτοιο από τους κανονισμούς. Εφετινός στόχος της ομάδας με βασικό μέτοχο τον Λόρενς Στρολ, πατέρα του Λανς Στρολ, είναι να τερματίσει και επίσημα τρίτη στο πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!