Μπινότο: «Γνωρίζω ότι ο χρόνος μου δεν είναι απεριόριστος»

Gazzetta team
Μπινότο: «Γνωρίζω ότι ο χρόνος μου δεν είναι απεριόριστος»
Ο Ματία Μπινότο απολαμβάνει προς το παρόν της εμπιστοσύνης της διοίκησης της Ferrari, ωστόσο έχει συνειδητοποιήσει ότι για να συνεχιστεί αυτό είναι απαραίτητο να βελτιωθούν θεαματικά τα αποτελέσματα της ιταλικής ομάδας τις επόμενες σεζόν στη Formula 1.

H κακή πορεία της Ferrari στο περυσινό πρωτάθλημα της Formula 1 έβαλε στο στόχαστρο της κριτικής τον διευθυντή της ομάδας, Ματία Μπινότο. Υπήρξαν μάλιστα αρκετές φωνές που ζητούσαν επίμονα την απομάκρυνση του Ιταλοελβετού μάνατζερ, ωστόσο ο ίδιος τόνιζε συνεχώς, ότι δεν σκέπτεται να παραιτηθεί.

Τρίζει η καρέκλα του Μπινότο

Αυτό το επιβεβαίωσε και για το 2021 στο πλαίσιο συνέντευξής του στον ιστότοπο Formula1.com όπου δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν αλλαγές στα πλάνα μας ούτε αλλαγές όσον αφορά στο μέλλον μας». Ωστόσο ο Μπινότο παραδέχθηκε ότι «ο χρόνος μου δεν είναι απεριόριστος. Εχω συνειδητοποιήσει, ότι θα πρέπει να τα πάμε καλά ως ομάδα τις επόμενες σεζόν. Αυτό ισχύει και για εμένα ως διευθυντή της ομάδας».

Όπως τόνισε ο Μπινότο, δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί μία σεζόν όπως η περυσινή, όπου η Ferrari δεν βρέθηκε μόνον πίσω από τις Mercedes και Red Bull, αλλά και πίσω από ομάδες μεσαίας δυναμικότητας, όπως οι McLaren, Racing Point και Renault.

Καταστροφικό το 2020

«Συνολικά ήταν μία πολύ έντονη, πυκνή και από πολλές απόψεις δύσκολη σεζόν, κατά την οποία ήταν η απόδοσή μας ανεπαρκής», ανέφερε ο διευθυντής της Scuderia. Δικαιολογημένα βέβαια, καθώς η ιταλική ομάδα έχει να επιδείξει για το 2020 μόλις τρία πλασαρίσματα στο βάθρο, ενώ τερμάτισε έκτη και…καταϊδρωμένη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Το Νούμερο Ένα της Ferrari υπογράμμισε επίσης τα εξής: «Είναι πολύ κακό να έρχεσαι έκτος στη βαθμολογία των κατασκευαστών, γιατί είχε να συμβεί κάτι τέτοιο από το 1980. Ωστόσο είναι μία χρονιά, στην οποία επενδύσαμε κατά την άποψή μου πολλά για το μέλλον».

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις στέρεες βάσεις, που είναι απαραίτητες, ώστε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και ελπίζουμε να ανοίξουμε έναν νέο κύκλο για το μέλλον», συμπλήρωσε ο Μπινότο που έχει θέσει ως στόχο για εφέτος τουλάχιστον την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Λεκλέρ και Σάινθ είναι το νεότερο δίδυμο οδηγών της Ferrari από το 1968.

Στο πλαίσιο αυτής της νέας προσπάθειας αντικαταστάθηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ από τον Κάρλος Σάινθ. Ετσι θα συμμετάσχει η Ferrari στο εφετινό πρωτάθλημα της Formula 1 με το νεότερο δίδυμο οδηγών της από το 1968, καθώς ο Σαρλ Λεκλέρ είναι 23 ετών και ο Βραζιλιάνος Σάινθ 26. Μάλιστα ο τελευταίος διαθέτει ήδη έξι χρόνια εμπειρίας στη Formula 1, όπου έχει τρέξει για λογαριασμό τριών ομάδων και πιο συγκεκριμένα των Toro Rosso, Renault και McLaren.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!