Ο Κάρλος Σάινθ οδήγησε μονοθέσιο Ferrari για πρώτη φορά

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Κάρλος Σάινθ οδήγησε μονοθέσιο Ferrari για πρώτη φορά
Στην πίστα του Φιοράνο πήρε την πρώτη γεύση από το κόκκινο μονοθέσιο ο Κάρλος Σάινθ, ο πιλότος που θα κάτσει δίπλα στον Σαρλ Λεκλέρ για τη νέα χρονιά που έρχεται στη Formula 1.

Το μεγαλύτερο όνειρο για τους περισσότερους οδηγούς της Formula 1 είναι να τρέξουν με τα χρώματα της Ferrari, μιας ομάδας με τρομερή ιστορία και αναρίθμητους οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Ο Κάρλος Σάινθ πέτυχε αυτό το στόχο. Πήρε τη θέση του Σεμπάστιαν Φέτελ και από το 2021 θα είναι εκείνος δίπλα στον Σαρλ Λεκλέρ, ενώ την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου οδήγησε για πρώτο φορά το μονοθέσιο στην πίστα του Φιοράνο.

Το αυτοκίνητο που οδήγησε ήταν του 2018. Η Scueria ετοίμασε ένα πενθήμερο ιδιωτικό τεστ στη συγκεκριμένη πίστα και στο πλαίσιο αυτού, ο Ισπανός οδηγός θα μπει στο κλίμα της ομάδας, θα δουλέψει πρώτη φορά μαζί τους και θα μιλήσει με τους μηχανικούς για να του προσφέρουν ένα όσο δυνατόν καλύτερο μονοθέσιο. Ο Κάρλος Σάινθ μετά από τη «γνωριμία» του με το μονοθέσιο του 2018 την Τετάρτη, θα επιστρέψει και την Πέμπτη για να καλύψει μερικούς ακόμη γύρους.

Ο Ισπανός δεν έχει μιλήσει ακόμη για την πρώτη του επαφή με το αυτοκίνητο της Scuderia. Σίγουρα αυτό θα συμβεί στο άμεσο μέλλον οπότε θα μάθουμε και τη δική του άποψη για τις ημέρες δοκιμών. Στα δοκιμαστικά ήταν και ο Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος επίσης έκανε μερικούς γύρους με το αυτοκίνητο του 2018 για προπόνηση. Ο Λεκλέρ κατάφερε και ξεπέρασε τον κορονοϊό και τώρα είναι μια χαρά. Φυσικά η κατάστασή του ελέγχθηκε με τρία τεστ συνολικά, τα οποία βγήκαν όλα αρνητικά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!