To Τοp 10 της Formula 1 για το 2020!

Γιώργος Βαρίνος
To Τοp 10 της Formula 1 για το 2020!
H εφετινή χρονιά της Formula 1 θα περάσει στην ιστορία εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών και των μεγάλων αλλαγών που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού. Δεν έλειψαν ωστόσο και οι κορυφαίες στιγμές, όπως οι 10 που ξεχωρίσαμε και παρουσιάζουμε!

Tο πρωτάθλημα της Formula 1 ξεκίνησε με το…αριστερό, όταν αναβλήθηκε –και στη συνέχεια ακυρώθηκε- την ύστατη στιγμή ο εναρκτήριος αγώνας στην Αυστραλία εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού στην ομάδα της McLaren. Τελικά η πρεμιέρα της αγωνιστικής σεζόν έγινε μόλις στις 5 Ιουλίου, δηλαδή πιο αργά από ποτέ στην ιστορία του αθλήματος, ωστόσο πραγματοποιήθηκαν χάρη στο συμπιεσμένο πρόγραμμα 17 Γκραν Πρι μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στο Αμπου Ντάμπι.
Στη διάρκεια της χρονιάς είχαμε κρούσματα κορονοϊού στους πιλότους Σέρτζιο Πέρεζ, Λανς Στρολ και Λιούις Χάμιλτον, ενώ η κυριαρχία του τελευταίου και της ομάδας της Mercedes ήταν απόλυτη. Μάλιστα ο Λιούις κατέκτησε μαθηματικά τον έβδομο παγκόσμιο τίτλο ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ ρίχνοντας γύρο στον teammate του Βάλτερι Μπότας στο Γκραν Πρι Τουρκίας.
Ωστόσο υπήρξαν αναμφίβολα κορυφαίες στιγμές, μερικές από τις οποίες προκάλεσαν αίσθηση και έγραψαν τη δική τους ιστορία. Ιδού δέκα τέτοιες περιπτώσεις, που ξεχώρισε το team inMotion του gazzetta!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!