Haas: «Ο Μάζεπιν πρέπει να μεγαλώσει»

Πέτρος Σηφαλάκης
Haas: «Ο Μάζεπιν πρέπει να μεγαλώσει»
Πριν ακόμη παρουσιαστεί επίσημα στον κόσμο της Formula 1, ο Νικίτα Μάζεπιν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, όχι όμως για καλό λόγο.

Μερικές εβδομάδες πριν, ένα βίντεο ανέβηκε στο Instagram του Νικίτα Μάζεπιν, το οποίο έμελλε να θέσει σε κίνδυνο τη θέση του στη Formula 1. Στο εν λόγω βίντεο φαίνεται να βρίσκεται μέσα σε ένα αυτοκίνητο, στο κάθισμα του συνοδηγού και να γυρίζει το χέρι του προς τα πίσω αγγίζοντας το στήθος μιας κοπέλας. Στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη, κατέβασε το βίντεο από το λογαριασμό του και η κοπέλα επίσης τοποθετήθηκε, λέγοντας ότι είναι πολλά χρόνια φίλοι και δεν παρεξηγούνται μεταξύ τους. Δεν υπήρξε κάποιο είδος παρενόχλησης, δηλαδή.

Σε κάθε περίπτωση μια τέτοια κίνηση μπορεί να κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το μέλλον ενός οδηγού της Formula 1, ειδικά την ώρα που οι διοργανωτές ακολουθούν μια πολύ μεγάλη αντιρατσιστική εκστρατεία. Τελικά η Haas δήλωσε ότι δεν θα ακυρώσει το συμβόλαιο του Μάζεπιν, ύστερα από αρκετές ημέρες. Κάποιοι αντέδρασαν και μάλιστα δημιουργήθηκε το hashtag #WeSayNoToMazepin στο Twitter.

«Ήταν ξεκάθαρο λάθος»

Ο επικεφαλής της Haas, έκανε κάποιες δηλώσεις για τον Νικίτα Μάζεπιν και την απόφασή τους. «Είναι ένας νέος άνθρωπος που πρέπει να μεγαλώσει. Έχουμε συμβιβαστεί με αυτό και θα συνεχίσουμε να συμβιβαζόμαστε. Δεν λέμε ότι η κίνηση αυτή ήταν ΟΚ. Τον μαθαίνουμε πράγματα και θα συνεχίσουμε να τον μαθαίνουμε κι άλλα στο μέλλον. Θα υπάρξουν συνέπειες αν συμβεί ξανά στο μέλλον τέτοιο περιστατικό ή αντίστοιχο. Βάλαμε τα πράγματα σε σειρά, θα τον βοηθήσουμε και θα βεβαιωθούμε ότι κάτι ανάλογο δεν θα συμβεί ξανά. Ήταν ένα ξεκάθαρο λάθος» ήταν τα λόγια του. Πάντως πολλοί πιστεύουν ότι ο Νικίτα Μάζεπιν δεν θα είχε τόση επιείκεια στην αντιμετώπισή του αν δεν ήταν στη μέση ο δισεκατομμυριούχος πατέρας του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!