Αναβολή ζήτησαν οι διοργανωτές του Γκραν Πρι Κίνας

Gazzetta team
Αναβολή ζήτησαν οι διοργανωτές του Γκραν Πρι Κίνας
Το Γκραν Πρι Κίνας της Formula 1 είναι προγραμματισμένο για τις 11 Απριλίου, ωστόσο οι διοργανωτές του ζήτησαν να αναβληθεί για το δεύτερο ήμισυ της αγωνιστικής σεζόν, ενώ ως αντικαταστάτες του φέρονται η ιταλική Ίμολα ή το Πορτιμάο της Πορτογαλίας!

Στο εφετινό καλεντάρι της Formula 1 έχει προγραμματιστεί για τις 11 Απριλίου το Γκραν Πρι Κίνας. Ωστόσο οι διοργανωτές του ανακοίνωσαν ότι ζήτησαν ήδη τη χρονική μετάθεση του αγώνα για το δεύτερο ήμισυ της σεζόν, εξηγώντας ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να πραγματοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. Οι Κινέζοι αναφέρουν ως αιτιολογία την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού και στη χώρα τους, ενώ τόνισαν ότι βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τη διοίκηση της Formula 1.

Στο τραπέζι Ίμολα και Πορτιμάο

Το Γκραν Πρι Κίνας γίνεται έτσι ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς για τη Formula 1 που οδεύει προς αναβολή είτε και προς ακύρωση μετά το Γκραν Πρι Αυστραλίας, όμως δεν έχει ληφθεί προς το παρόν για κανέναν από τους δύο κάποια οριστική απόφαση. Ως πιθανοί αντικαταστάτες του αγώνα στη Σαγκάη φέρονται η ιταλική Ίμολα ή το πορτογαλικό Πορτιμάο. Και οι δύο πίστες εντάχθηκαν εμβόλιμα στο πρόγραμμα του 2020 και θα μπορούσε να συμβεί το ίδιο και το 2021. Ένα πιθανό σενάριο θα ήταν να γίνει στις 11 Απριλίου στο Πορτιμάο ο ένας αγώνας αντί της Κίνας και στις 25 Απριλίου στην Ίμολα ο δεύτερος στη θέση του Γκραν Πρι Βιετνάμ στο Ανόι, που είχε ακυρωθεί επίσης από το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2020.

Δύσκολη η αναβολή για αργότερα

Μία χρονική μετάθεση των Γκραν Πρι Αυστραλίας και Κίνας για το δεύτερο ήμισυ της αγωνιστικής σεζόν της Formula 1 θεωρείται πολύ δύσκολη εξαιτίας του πυκνού προγράμματος εκείνο το διάστημα. Συγκεκριμένα, από τις 29 Αυγούστου οπότε ολοκληρώνεται το καλοκαιρινό διάλειμμα της Formula 1, έως τον τελευταίο αγώνα στις 5 Δεκεμβρίου στο Αμπού Ντάμπι υπάρχουν μόλις τέσσερα κενά Σαββατοκύριακα χωρίς Γκραν Πρι.

Εκπρόσωπος της Formula 1 απάντησε ωστόσο στο σχετικό ερώτημα ως εξής: «Η Formula 1 έχει ανακοινώσει ένα καλεντάρι με 23 αγώνες και εκτιμούμε, ότι θα κάνουμε αυτή την πρόθεση πράξη». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της F1, το 2020 απέδειξε η διοίκηση του αθλήματος ότι μπορεί να διοργανώσει το πρωτάθλημα με ασφάλεια και συμπλήρωσε ότι «έχουμε τα σχέδια και τις διαδικασίες για να τα καταφέρουμε εκ νέου. Χαιρόμαστε για την έναρξη της σεζόν τον Μάρτιο». Να υπενθυμίσουμε ότι προς το παρόν παραμένει ως εναρκτήριος αγώνας εφέτος το Γκραν Πρι Αυστραλίας στις 21 Μαρτίου στη Μελβούρνη.

Κατέβασαν ρολά στην Κίνα

Στην Κίνα δεν έχει πραγματοποιηθεί από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού καμία σημαντική αθλητική εκδήλωση, καθώς ακυρώθηκαν πέρυσι μεταξύ άλλων το Γκραν Πρι της Formula 1 στη Σαγκάη, ο αγώνας της Formula E στην πόλη Σάνια και οι αγώνες προετοιμασίας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022.

Ακόμη πάντως και αν βρισκόταν μία νέα ημερομηνία για το Γκραν Πρι Κίνας της Formula 1, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα μπορούσαν να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο οι δημοτικές Αρχές της Σαγκάης. Θεωρείται βέβαιο, ότι θα ζητήσουν και άλλοι διοργανωτές τη χρονική μετάθεση των δικών τους εκδηλώσεων με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να αντεπεξέλθει η πόλη σε ένα τόσο συμπιεσμένο πρόγραμμα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021, ενώ εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα και με το μάρκετινγκ των διάφορων αγώνων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!