«Πολεμικές» δηλώσεις Μαζέπιν για Μικ Σουμάχερ

Gazzetta team
«Πολεμικές» δηλώσεις Μαζέπιν για Μικ Σουμάχερ
Ο Ρώσος οδηγός της Haas ξεκαθάρισε ότι δεν νιώθει φίλος με τον teammate του, αν και ανήκαν επί δύο χρόνια στην ίδια ομάδα καρτ, ενώ τόνισε ότι τον αφήνει παγερά αδιάφορο το ένδοξο όνομα το οποίο φέρει ο Μικ Σουμάχερ.

Ένα από τα προβλήματα που είχε πέρυσι η Haas ήταν και η κακή χημεία μεταξύ των δύο οδηγών της Ρομέιν Γκροζάν και Κέβιν Μάγκνουσεν. Όπως φαίνεται, αυτό θα συνεχιστεί και εφέτος αν και η αμερικανική ομάδα της Formula 1 αντικατέστησε το προηγούμενο δίδυμο πιλότων της με τους 21χρονους Μικ Σουμάχερ και Νικίτα Μαζέπιν. Ο τελευταίος μίλησε για τον Μικ στη ρώσικη τηλεοπτική εκπομπή ‘’Match TV’’ όπου ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Δεν είμαστε φίλοι, αλλά στην καλύτερη περίπτωση παλαιοί γνώριμοι, επειδή οδηγούσαμε στο παρελθόν μαζί καρτ».

Ο Μαζέπιν και ο Σουμάχερ τζούνιορ στην ομάδα της Tony Kart.

Η συγκεκριμένη δήλωση παίρνει μία ακόμη αρνητικότερη χροιά, καθώς οι νεαροί οδηγοί έχουν συνυπάρξει επί μία ολόκληρη διετία το 2013 και το 2014 ομόσταβλοι στην oμάδα ‘’Tony Kart’’. Αυτό προφανώς δεν βοήθησε να δημιουργηθεί μία φιλική σχέση μεταξύ τους σε νεαρότερη ηλικία, τουλάχιστον όσον αφορά από την πλευρά του Ρώσου γόνου ενός δισεκατομμυριούχου ολιγάρχη.

Βαρύ όνομα, ίσον πίεση

«Όταν κατεβάζω τη ζελατίνα του κράνους μου, δεν σκέφτομαι τέτοια πράγματα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Νικίτα Μαζέπιν. Ο νεαρός Ρώσος ρωτήθηκε επίσης για το βαρύ όνομα που φέρει ο teammate του στη Haas ως γιος του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ. Και εκεί η απάντηση που έδωσε εμπεριείχε αρκετή επιθετικότητα καθώς τόνισε ότι «ειλικρινά μου είναι αδιάφορο το όνομά του. Το επώνυμο μπορεί να προσδώσει δύναμη, φέρνει όμως επίσης μεγαλύτερη πίεση».

Η Άλμα ντελ Καρίμπε.

Πόσο θα μείνει όμως ο Μαζέπιν στη Haas; Ο 21χρονος ξεκίνησε μάλλον άσχημα τη συνεργασία του με τους Αμερικανούς, καθώς είχε ανεβάσει πριν περίπου ένα μήνα στο Instagram ένα video, όπου φαίνεται να διασκεδάζει μέσα σε ένα αυτοκίνητο θωπεύοντας το στήθος του μοντέλου Αλμα ντελ Καρίμπε από τη Βενεζουέλα. Η κάμερα δείχνει την κοπέλα να απωθεί το χέρι του Μαζέπιν και να κάνει μία χαρακτηριστική αρνητική χειρονομία, ενώ ξέσπασε σάλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου πλήθος κόσμου ζήτησε κάτω από το Hashtag ‘’WeSayNoToMazepin’’ την απόλυση του Ρώσου από τη Haas.

Η ομάδα κράτησε τελικά τον 21χρονο στις γραμμές της, αν και τον προειδοποίησε ότι είναι η τελευταία φορά που ανέχεται την ανάρμοστη συμπεριφορά του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο περιστατικό δεν πήραν θέση ούτε η ίδια η Formula 1 αλλά ούτε και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου FIA.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!