Σε ποια σημεία βελτιώθηκε φέτος ο Βαλτέρι Μπότας;

Πέτρος Σηφαλάκης
Σε ποια σημεία βελτιώθηκε φέτος ο Βαλτέρι Μπότας;
Ο δεύτερος πιλότος της Mercedes λέει ότι μέσα στο 2020 μπόρεσε να πετύχει καλύτερες επιδόσεις στο κομμάτι του ρυθμού στον αγώνα, οπότε αυτό θα το αξιοποιήσει από την επόμενη χρονιά.

Ανεξάρτητα με τα τελικά αποτελέσματα, ένας οδηγός της Formula 1 πάντα έχει κερδίσει κάτι στο τέλος μιας χρονιάς. Ο Βαλτέρι Μπότας μπορεί να μην καταφέρνει να αντιμετωπίσει στα ίσια τον Λιούις Χάμιλτον, όμως προσπαθεί πολύ και με δεδομένο ότι οδηγεί ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα, καταφέρνει να τα πηγαίνει και πολύ καλά στο πρωτάθλημα. Τώρα ο ίδιος λέει ότι φέτος βελτιώθηκε σε μερικά σημεία και στο μέλλον θα προσπαθήσει να τα αξιοποιήσει.

«Στους αγώνες ο Λιούις είχε το πάνω χέρι»

«Πάρα πολλές φορές μέσα στο χρόνο ήμουν πάρα πολύ κοντά με κάποιον και συνήθως έπαιζα στην κορυφαία τριάδα. Επίσης στις κατατακτήριες δοκιμές παλέψαμε πολλές φορές και πολύ ωραία με τον Λιούις. Στους αγώνες όμως, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα, είχε το πάνω χέρι. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι οι κατατακτήριες ήταν ο τομέας που βελτιώθηκα περισσότερο. Θα έλεγα ότι φέτος κρατούσα έναν πολύ καλύτερο ρυθμό αγώνα.

Υπάρχει ακόμη μεγάλο περιθώριο και θα χρειαστεί αρκετή δουλειά για να φτάσω εκεί που θέλω. Εννοείται ότι φέτος δεν πέτυχα τους στόχους μου σε ο,τι αφορά τα αποτελέσματα. Αλλά ακόμη είμαι αισιόδοξος, έχω πάρει πολλά θετικά στοιχεία και πολλά μαθήματα που μου έχουν μάθει πως να οδηγώ, να συμπεριφέρομαι και πολλά ακόμη. Θα τα μεταφέρω όλα αυτά στην επόμενη χρονιά και θα τα μετατρέψω σε καλύτερες επιδόσεις, για να ξαναπροσπαθήσω να πετύχω τους στόχους μου» είπε ο Βαλτέρι Μπότας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!