Λούκα ντι Moντετζέμολο: «Σκέφτομαι πολύ συχνά τον Σουμάχερ»

Gazzetta team
Λούκα ντι Moντετζέμολο: «Σκέφτομαι πολύ συχνά τον Σουμάχερ»
O πρώην Πρόεδρος της Ferrari, Λούκα ντι Μοντετζέμολο, δήλωσε ότι σκέφτεται πολύ τον Μίκαελ Σουμάχερ μετά το ατύχημά του πριν επτά χρόνια, ενώ αποκάλυψε ότι προσεύχεται για τον Γερμανό και την οικογένειά του, την οποία αγαπά!

Σαν σήμερα πριν επτά χρόνια σοκαρίστηκε όλος ο κόσμος του αθλητισμού με την είδηση του σοβαρού τραυματισμού του Μίκαελ Σουμάχερ ενώ έκανε σκι. Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 είχε μία πτώση στο χιονοδρομικό κέντρο Μεριμπάλ της Γαλλίας εξαιτίας της οποίας χτύπησε με το κεφάλι του πάνω σε ένα βραχάκι. Οι συνέπειες ήταν τραγικές, αφού υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και από τότε παλεύει να ανακάμψει και να επιστρέψει σε μία φυσιολογική ζωή.

Η οικογένεια του Σούμι δεν δίνει καμία πληροφορία στη δημοσιότητα σχετικά με την πορεία και την αποκατάσταση της υγείας του, ενώ είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που έχουν το προνόμιο να επισκέπτονται τον μεγάλο ασθενή. Ενας από αυτούς είναι πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ, που ήταν διευθυντής της ομάδας της Ferrari όταν κατέκτησε μαζί της ο Σουμάχερ πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα της Formula 1 από το 2000 έως το 2004. Ο Γάλλος επισκέπτεται τακτικά τον Μίκαελ Σουμάχερ και ως έμπιστο πρόσωπο και στενός φίλος της οικογένειας έχει το ελεύθερο να μιλάει κατά καιρούς για τον 51χρονο πρωταθλητή της Formula 1.

O Λούκα ντι Μοντετζέμολο στα εγκαίνια του μουσείου Μίκαελ Σουμάχερ με την οικογένεια του Γερμανού.

Πολύ στενούς δεσμούς με τον Σουμάχερ είχε ωστόσο και ο πρώην Πρόεδρος της Ferrari, Λούκα ντι Μοντετζέμολο, που δήλωσε τα εξής γι αυτόν: «Σκέφτομαι πολύ συχνά τον Μίκαελ. Όλα τα χρόνια, από τότε που συνέβη το φρικτό ατύχημα και φυσικά ειδικότερα αυτές τις ημέρες».

Ο 73χρονος Ιταλός είχε μία πολύ ιδιαίτερη σχέση με τον πρώην οδηγό του, για τον οποίο αποκάλυψε ότι «αγαπώ την οικογένειά του. Η σύζυγός του Κορίνα και τα παιδιά Μικ και Τζίνα έρχονταν παλαιότερα συχνά σπίτι μου. Προσεύχομαι συχνά για τον Μίκαελ».

«Τα χρόνια με τον Μίκαελ ήταν ιδιαίτερα χρόνια», τόνισε ο Λούκα ντι Μοντετζέμολο κατά την προεδρία του οποίου μεταξύ 1991 και 2014 κατέκτησε η Ferrari 19 παγκόσμια πρωταθλήματα κατασκευαστών και οδηγών με τους Νίκι Λάουντα, Κίμι Ράικονεν και βεβαίως τον Σούμι!

Ο Ιταλός δεν έχει δει τον Μίκαελ Σουμάχερ μετά το ατύχημά του. Όπως δηλώνει πάντως, «ο Μίκαελ είναι πάντα στις σκέψεις μου, ωστόσο τρέφω απόλυτο σεβασμό στις αποφάσεις της οικογένειάς του». Η οποία έχει απαγορεύσει –ως γνωστόν- τις επισκέψεις πρώην συναδέλφων και φίλων του Μίκαελ Σουμάχερ στην ελβετική βίλα της οικογένειας, όπου νοσηλεύεται ο κάτοχος επτά παγκόσμιων τίτλων της Formula 1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!