Μια νέα Alfa Romeo Stelvio για τον Κίμι Ράικονεν (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Μια νέα Alfa Romeo Stelvio για τον Κίμι Ράικονεν (pics)
Ως οδηγός της Alfa Romeo Racing στη Formula 1, ο Κίμι Ράικονεν έχει πρόσβαση σε όλα τα μοντέλα της φίρμας για να οδηγεί στην καθημερινότητά του και αυτό είναι το νέο του απόκτημα.

Ένα εντυπωσιακό SUV επέλεξε ο Κίμι Ράικονεν για τις καθημερινές του μετακινήσεις από την γκάμα της Alfa Romeo. Ο Iceman θα κυκλοφορεί με μια κόκκινη Stelvio Veloce 2.0 Turbo Q4, δηλαδή τη Stelvio με τον τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα των 2.0 λίτρων και των 280 ίππων. Το ιταλικό μοντέλο χρησιμοποιεί αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης Q4, με το τελευταίο να είναι ένας από τους βασικούς λόγους που το διάλεξε ο Κίμι.

«Με τετρακίνηση Alfa Q4 για απόλυτη ασφάλεια»

«Φέτος ήταν μια πολύ έντονη σεζόν σε όλα τα επίπεδα. Χαίρομαι που επιστρέφω στην κανονική ζωή μου με την οικογένειά μου. Όμως δεν θέλω να αφήσω πίσω την απόλαυση της οδήγησης και για αυτό επέλεξα μια Stelvio Veloce με το σύστημα τετρακίνησης Alfa Q4 για να μπορώ να χαίρομαι την κάθε διαδρομή με απόλυτη ασφάλεια ακόμη και στα χιόνια της Φινλανδίας» είπε ο Κίμι Ράικονεν.

Προφανώς ο Iceman κατέληξε στη Stelvio και όχι στη Giulia λόγω της περισσότερης ευρυχωρίας που εξασφαλίζει ένα SUV αμάξωμα. Άλλωστε ο Φινλανδός έχει οικογένεια οπότε εκ των πραγμάτων, οι απαιτήσεις του για χώρους είναι σίγουρα μεγαλύτερες. Η τετρακίνηση του δίνει τη δυνατότητα να περνά πολύ πιο εύκολα από χιονισμένα κομμάτια της πατρίδας του και ο ισορροπημένος κινητήρας των 280 ίππων προσφέρει περισσότερη φιλικότητα στην καθημερινή χρήση, σε σχέση με μια Stelvio QV των 510 ίππων.

Μη ξεχνάμε ότι οι εκδόσεις Veloce έχουν προσανατολισμό και στην οδηγική απόλαυση ενώ ο τετρακύλινδρος τούρμπο εξασφαλίζει πολύ καλές επιδόσεις στο ιταλικό αυτοκίνητο. Με 280 ίππους και 400 Nm ροπής, επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα μέσα σε μόλις 5,7 δευτερόλεπτα σύμφωνα με το εργοστάσιο ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 230 χλμ./ώρα. Το αυτόματο σασμάν με τις οκτώ σχέσεις επιλέγει κάθε στιγμή τη σωστή ταχύτητα και η ασφάλεια που παρέχει το αμάξωμα είναι κορυφαίου επιπέδου σύμφωνα με τις δοκιμές του Euro NCAP, στις οποίες κατέκτησε τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων, μαζί με μια πολύ καλή βαθμολογία για την προστασία ενηλίκων και παιδιών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!