F1: Δοκιμαστής της Ferrari ο Κάλουμ Ίλοτ

Πέτρος Σηφαλάκης
F1: Δοκιμαστής της Ferrari ο Κάλουμ Ίλοτ
Μπορεί να μην ανέβηκε στη Formula 1 σαν «κανονικός» οδηγός, ωστόσο ο Κάλουμ Ίλοτ πήρε μια θέση δοκιμαστή και μάλιστα στη Ferrari για τη νέα του χρονιά.

Στο πρωτάθλημα του 2020 είχαμε δει τον Κάλουμ Ίλοτ μαζί με τον Μικ Σουμάχερ να περιμένουν για να οδηγήσουν πρώτη φορά μια Formula 1 σε επίσημη διοργάνωση. Θα συνέβαινε στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών του Νίρμπουργκρινγκ με τα αυτοκίνητα της Alfa Romeo, η τρομερή κακοκαιρία όμως δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή της διαδικασίας και έτσι οι νεαροί πιλότοι δεν οδήγησαν. Οι περισσότεροι, εκεί έμαθαν τον Κάλουμ Ίλοτ, αν δεν παρακολουθούσαν τη Formula 2.

Ο νεαρός έτρεχε στο πρωτάθλημα της Formula 2 και τελικά στο πρωτάθλημα βγήκε δεύτερος, πίσω από τον πρωταθλητή Μικ Σουμάχερ που πήρε «μεταγραφή» για τη Formula 1 και την ομάδα της Haas. Ο 22χρονος Ίλοτ ήξερε από πιο νωρίς ότι για φέτος τουλάχιστον, δεν προβλέπεται η άνοδος στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ωστόσο κατάφερε να πάρει τη θέση του δοκιμαστή οδηγού για τη σεζόν του 2021 στην ομάδα της Ferrari.

«Θα τα δώσω όλα για να γίνω καλύτερος»

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που θα ενταχθώ στην ομάδα της Scuderia Ferrari σαν δοκιμαστής από τον επόμενο χρόνο. Ανυπομονώ να συμμετέχω στη δουλειά που κάνει η ομάδα τόσο μέσα, όσο και έξω από την πίστα, να δω όλα αυτά τα νέα πράγματα και να μάθω πολλά από αυτή την απίστευτη νέα πρόκληση. Θα τα δώσω όλα για να πάρω όσο το δυνατόν περισσότερη εμπειρία από αυτό, για να εξελιχθώ σαν οδηγός. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις ακαδημίες αλλά και τη Ferrari για την ευκαιρία που μου έδωσαν και την υποστήριξη που είχα. Είναι τιμή μου να βρίσκομαι μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια» είπε ο Κάλουμ Ίλοτ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!