Ο Αλόνσο έβαλε τα γυαλιά στους Ρικιάρντο, Οκόν!

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Αλόνσο έβαλε τα γυαλιά στους Ρικιάρντο, Οκόν!
Δοκιμές με το μονοθέσιο της Renault έκανε ο Φερνάντο Αλόνσο στην πίστα του Άμπου Ντάμπι και πέτυχε χρόνο καλύτερο από ότι οι δύο φετινοί οδηγοί της ομάδας στις κατατακτήριες δοκιμές του περασμένου Σαββάτου.

Ο Φερνάντο Αλόνσο επιστρέφει στη Formula 1 από το 2021 και σε αυτό το πλαίσιο, έκανε δοκιμές με τη Renault στην πίστα του Άμπου Ντάμπι, εκεί που έγινε το τελευταίο Γκραν Πρι για το 2020. Ο Ισπανός κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις και ήταν ο ταχύτερος όλων. Πέρασε τους δοκιμαστές της Mercedes και της Red Bull, τον Κούμπιτσα που έτρεξε για λογαριασμό της Alfa Romeo και πολλούς ακόμη.

Να πούμε και ότι ο Μικ Σουμάχερ που δοκίμασε τη Haas περιορίστηκε στη 15η και τελευταία θέση. Ο Φερνάντο Αλόνσο δεν πέρασε μόνο όσους συμμετείχαν στα δοκιμαστικά αλλά και τους ίδιους τους οδηγούς της Renault που έτρεξαν στη χρονιά που μόλις τελείωσε. Ο Εστεμπάν Οκόν και ο Ντάνιελ Ρικιάρντο στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου για τον αγώνα του Άμπου Ντάμπι, πέτυχαν στην ίδια πίστα χρόνο 1 λεπτό και 36,359 δευτερόλεπτα και 1 λεπτό και 36,404 δευτερόλεπτα αντίστοιχα.

Ο Φερνάντο Αλόνσο έκανε γύρο μέσα σε 1 λεπτό και 36,333 δευτερόλεπτα οπότε τους πέρασε και τους δύο! Ο Ισπανός έχει να μπει σε μονοθέσιο και να τρέξει κανονικά ως αγωνιζόμενος εδώ και δύο χρόνια, ενώ το δίδυμο της Renault έτρεχε όλο το χρόνο με το αυτοκίνητο της Renault. Εντυπωσιακό το επίτευγμά του! Δείτε παρακάτω αναλυτικά τους χρόνους που πέτυχαν οι οδηγοί στα δοκιμαστικά του Άμπου Ντάμπι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!