Ο Φέτελ αποχαιρέτισε τη Ferrari τραγουδώντας στα ιταλικά (pics & vid)

Gazzetta team
Ο Φέτελ αποχαιρέτισε τη Ferrari τραγουδώντας στα ιταλικά (pics & vid)
Ο Φέτελ αποχώρησε καταχειροκροτούμενος από τους μηχανικούς της Ferrari, ενώ ευχαρίστησε την ομάδα του με ένα τραγούδι στα ιταλικά για το οποίο είχε πάρει μαζί του ένα...σκονάκι με τα λόγια μέσα στο αυτοκίνητο!

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ολοκλήρωσε την καριέρα του στη Ferrari με μία 14η θέση, ενώ όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος «δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο ο αγώνας». Για τον Γερμανό ήταν τελικά πολύ σημαντικότερο ό,τι έγινε μετά το τέλος του Γκραν Πρι του Αμπου Ντάμπι και πιο συγκεκριμένα όταν επέστρεψε στα πιτ μετά τις καθιερωμένες συνεντεύξεις στον Τύπο. Εκεί κέρασε μπύρες ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 όλα τα μέλη της κόκκινης ομάδας, ενώ έβγαλε μαζί τους και αρκετές φωτογραφίες.

Ακολούθως δώρισε η Ferrari στον Φέτελ ένα ειδικό κύπελλο με αρκετές ομοιότητες με το αντίστοιχο που απονέμεται στους νικητές του Champions League, όπως επίσης έναν πίνακα των πιτ με το ευχαριστήριο ‘’Grazie Seb’’. Ο ίδιος ο Φέτελ τραγούδησε κατά τη διάρκεια του τιμητικού γύρου του μετά τον αγώνα στα ιταλικά προς αποχαιρετισμό της Ferrari, μάλιστα είχε πάρει μαζί του και ένα σκονάκι για να διαβάζει τα λόγια. Nα σημειώσουμε ότι ο Σεμπ καταχειροκροτήθηκε από τους μηχανικούς του την ώρα που έβγαινε με το αυτοκίνητό του από τα πιτ για να πάρει θέση εκκίνησης στον αγώνα του Αμπού Ντάμπι.

Μετά τον αγώνα δήλωσε ο Γερμανός τα εξής: «Σίγουρα δεν πρόκειται να θυμάμαι αυτόν τον αγώνα, αλλά θα θυμάμαι τις εκφράσεις των παιδιών, των μηχανικών, κλπ. Σήμερα ένιωσα μία άλλη ενέργεια. Αυτό θα κρατήσω στη θύμησή μου. Ο αγώνας δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο. Τέλειωσε τώρα. Από την μία πλευρά είναι λυπηρό, γιατί ο αποχαιρετισμός είναι πάντα δύσκολος μετά από τόσα πολλά χρόνια, από την άλλη πλευρά χαίρομαι για το επόμενο κεφάλαιο».

Ο Φέτελ αναφέρθηκε στη συνέχεια στο επόμενο στάδιο της καριέρας του λέγοντας τα εξής: «Αρχικά ελπίζω ότι θα έχουμε όλοι την επόμενη χρονιά μία καλύτερη σεζόν, έναν καλύτερο χρόνο. Ήταν για προφανείς λόγους ένας σκληρός και κοπιαστικός χρόνος. Ελπίζω να μας βρει ο επόμενος χρόνος να γελάμε, να θυμώνουμε και να λυπούμαστε και να μην κρύβονται όλα αυτά πίσω από τη μάσκα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιθυμία μου για το μέλλον. Και ναι, ξεκινώ μία νέα περιπέτεια. Χαίρομαι ήδη πολύ γι αυτό. Τώρα όμως χαίρομαι προς το παρόν, που θα πάω σπίτι μου».

Όπως δήλωσε ο Γερμανός, που τερμάτισε 13ος στο εφετινό πρωτάθλημα, προτεραιότητά του είναι να γεμίσει τις μπαταρίες του μετά από αυτή την περίεργη χρονιά. «Είμαι πολύ περίεργος για ό,τι έπεται. Πώς θα είναι, ακόμη και στην ηλικία μου; Φυσικά ενδιαφέρον! Μοιάζει, σαν να είσαι ένα μικρό αγόρι που πηγαίνει για πρώτη φορά σε ένα κατάστημα παιχνιδιών», εξήγησε ο Φέτελ.

Για τον Λεκλέρ δήλωσε ο Σεμπ τα εξής: «Θα μου λείψει. Μου προκάλεσε πονοκέφαλο κάποιες φορές. Βρισκόμαστε σε εντελώς διαφορετικές φάσεις στις καριέρες μας και στη ζωή μας. Είναι καλό παιδί και μπορεί να γίνει πολύ σπουδαίος. Τώρα είναι ο άνθρωπος του μέλλοντος. Μακάρι να του δώσουν ένα αυτοκίνητο αντάξιο σε αυτόν».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!