Το όνομα του Χάμιλτον δόθηκε στην ευθεία τερματισμού του Σίλβερστον

Gazzetta team
Το όνομα του Χάμιλτον δόθηκε στην ευθεία τερματισμού του Σίλβερστον
Η ευθεία τερματισμού στην πίστα του Σίλβερστον θα ονομάζεται πλέον «Hamilton – Straight» προς τιμήν του επτάκις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1, Βρετανού Λιούις Χάμιλτον.

Ο Σύνδεσμος Βρετανών Οδηγών Αγώνων, BRDC, τίμησε ως ιδιοκτήτης της πίστας της Formula 1 στο Σίλβερστον το πιο επιτυχημένο μέλος του. Συγκεκριμένα αποφάσισε να δώσει στην ευθεία τερματισμού του ιστορικού αυτοκινητοδρομίου την ονομασία ‘’Hamilton – Straight’’ (Ευθεία Χάμιλτον), όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου BRCD και πρώην οδηγός αγώνων της Formula 1, Ντέιβιντ Κούλθαρ, στο περιθώριο του Γκραν Πρι του Αμπού Ντάμπι.

Επτά φορές νικητής ο Χάμιλτον

Ο Κούλθαρ τόνισε ότι, «το Σίλβερστον ονομάτισε για πρώτη φορά στην ιστορία του ένα μέρος της πίστας με το όνομα ενός προσώπου, επειδή ο Λιούις έχει γίνει μεγάλο μέρος αυτής της ιστορίας».

Όντως, ο Λιούις Χάμιλτον έχει συνδέσει πλέον άρρηκτα το όνομά του με το βρετανικό αυτοκινητοδρόμιο. Συγκεκριμένα, ο 36χρονος Βρετανός κατέκτησε ήδη το 2007 κατά την πρώτη του σεζόν στη Formula 1 την pole position στο Σίλβερστον και ένα χρόνο αργότερα νίκησε στην ίδια πίστα υπό βροχή σε έναν από τους σπουδαιότερους αγώνες της καριέρας του. Ο Χάμιλτον κατέκτησε άλλες έξι φορές τη νίκη στο Σίλβερστον από το 2014 έως το 2017 και επίσης το 2019 και το εφέτος, οπότε έχει ανέβει συνολικά επτά φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον συγκεκριμένο αγώνα.

O Koύλθαρ ανακοινώνει επίσημα στον Χάμιλτον την απόφαση των Βρετανών οδηγών αγώνων.

Ο Κούλθαρ αιτιολόγησε την πρωτοβουλία του BRDC ως εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου και εγώ είχαμε την πεποίθηση, ότι δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος από αυτή τη μετονομασία της διάσημης ευθείας τερματισμού, για να δείξουμε την αναγνώρισή μας προς τον Λιούις για τις επιδόσεις του οι οποίες έχουν αποφέρει νέα ρεκόρ».

O Xάμιλτον δήλωσε από την πλευρά του ευγνώμων γι αυτή τη διάκριση, ευχαρίστησε με τη σειρά του όσους τον υποστηρίζουν και τόνισε ότι ελπίζει να μπορέσει να συνεχίσει να κάνει υπερήφανους τους Βρετανούς συμπατριώτες του.

Εδώ θα πρέπει πάντως να διευκρινίσουμε, ότι ένα τμήμα της πίστας του Σίλβερστον με διαφορετική χάραξη μικρότερου μήκους φέρει ήδη το όνομα ενός προσώπου και πιο συγκεκριμένα του Βρετανού οδηγού αγώνων Άιρλαντ (Innes Ireland), που απεβίωσε το 1993. Επίσης, στο Σίλβερστον έγιναν το 2010 εκτεταμένες εργασίες ανακατασκευής, στο πλαίσιο των οποίων δημιουργήθηκε από το 2011 και μετά η σημερινή ευθεία τερματισμού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!