Εύκολη νίκη στο΄Αμπου Ντάμπι για τον Μαξ Φερστάπεν

Γιώργος Βαρίνος
Εύκολη νίκη στο΄Αμπου Ντάμπι για τον Μαξ Φερστάπεν
Ο Μαξ Φερστάπεν κυριάρχησε στο Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι, νικώντας εύκολα μπροστά από τον Βάλτερ Μπότας και τον Λιούις Χάμιλτον στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Με την εκκίνηση, οι τρεις πρώτοι πρώτοι ξεκίνησαν καλά με τον Φερστάπεν να μπαίνει επικεφαλής και τις δύο Μercedes να ακολουθούν. Ο αγώνας συνέχιστηκε δίχως απρόοπτα και τον χαρακτηρίζουμε ως βαρετός καθώς το μόνο αξιοπρόσεχτο γεγονός, ήταν η εγκατάλειψη του Σέρχιο Πέρεζ.
Με την εγκατάλειψη όμως, δημιουργήθηκε αρχικά Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας και στην συνέχεια κανονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας με αποτέλεσμα πολλοί από τους οδηγούς να αποφασίσουν να βάλουν λάστιχα σε αυτό το σημείο του αγώνα.
Η Ferrari ήταν μία από τις ελάχιστες ομάδες που δεν άλλαξε ελαστικά, με αποτέλεσμα οι οδηγοί της να αντιμετωπίσουν προβλήματα στη συνέχεια και τελικά να τερματίσουν εκτός βαθμών. Ο Άλεξ Άλμπον τερμάτισε στην τέταρτη θέση δίχως να εντυπωσιάσει και η παραμονή του στην Red Bull δεν είναι σίγουρη για την επόμενη χρονιά.

Στην πέμπτη και έκτη θέση βρίσκουμε το δίδυμο της McLaren με τους Λάντο Νόρις και Κάρλος Σάινθ να ανεβάζουν την McLaren στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Ο Κάρλςο Σάινθ όπως είναι γνωστό, την επόμενη χρονιά θα τρέχει με τα χρώματα της Ferrari.
Στην έβδομη θέση ο Ντάνιελ Ρικιάρντο έκανε έναν πολύ καλό αγώνα καταφέρνοντας μάλιστα να πετύχει στο τέλος και τον ταχύτερο γύρο. Ενώ αποχαιρετά και αυτός την Renault για να πάρει στην θέση του Σάινθ στην McLaren.
Στην όγδοη θέση ο Πιερ Γκασλί προσπάθησε και πήρε τους πολύτιμους βαθμούς. Στην ένατη θέση ο έτερος οδηγός της Renault Εστεμπάν Οκόν, κατάφερε και αυτός, να πάρει έστω τους δύο βαθμούς της ένατης θέσης. Στην τελευταία βαθμολογούμενη θέση, βρέθηκε ο Λανς Στρολ που με τον ένα του βαθμό, δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα της Racing Point να βρεθεί εκείνη στην τρίτη θέση και όχι η McLaren.

Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!