Φέτελ: «Ανακουφισμένος που τελειώνει αυτή η σεζόν»

Gazzetta team
Φέτελ: «Ανακουφισμένος που τελειώνει αυτή η σεζόν»
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ μίλησε για το τελευταίο του Γκραν Πρι με τη Ferrari, υποστήριξε ότι θα τα δώσει όλα στον αγώνα της Κυριακής και αποκάλυψε ότι σίγουρα θα είναι συγκινητικά τα πράγματα, ιδίως με τους μηχανικούς στα πιτ.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν κατάφερε να περάσει στο Q3 των κατατακτήριων δοκιμών του Γκραν Πρι του Αμπού Ντάμπι, που ήταν και οι τελευταίες του με τη Ferrari. Ο Γερμανός πέτυχε τελικά τον 13ο καλύτερο χρόνο και έχασε και αυτή τη μονομαχία με τον ομόσταβλό του Σαρλ Λεκλέρ, οπότε διαμορφώθηκε το συνολικό σκορ σε 4 – 13 εις βάρος του. Αμέσως μετά τις δοκιμές δήλωσε ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 τα εξής: «Χαίρομαι, που θα δω αύριο τη σημαία του τερματισμού. Η σεζόν ήταν τόσο κακή, γι αυτό και χαίρομαι αρκετά που τελειώνει τώρα».

Ο Φέτελ δήλωσε επίσης «αρκετά ικανοποιημένος» με τις επιδόσεις του στις κατατακτήριες δοκιμές εξηγώντας ότι «νομίζω ότι είχα καλούς γύρους. Δεν είναι ότι περίμενα κάτι πολύ καλύτερο. Ήταν αρκετά εντάξει». Ο οδηγός της Ferrari διευκρίνισε ότι το αποτέλεσμα ήταν «φυσικά αρκετά κακό», αν και τόνισε ότι «είμαι ικανοποιημένος με εμένα. Απλά έφτασα γρήγορα στα όρια του αυτοκινήτου μου. Όταν προσπάθησα να πάω γρηγορότερα, δεν γινόταν τίποτα. Δεν είχα την εντύπωση, ότι υπήρχαν πολλά περιθώρια για καλύτερο χρόνο. Το πολύ πολύ ίσως για ένα δέκατο του δευτερολέπτου».

14 φορές εκτός Top 10

Στο Γκραν Πρι του Αμπού Ντάμπι βρέθηκε ο Φέτελ εφέτος για 14η φορά σε σύνολο 17 Γκραν Πρι εκτός της πρώτης δεκάδας στις κατατακτήριες δοκιμές. Όπως ανέφερε και ο ίδιος, «φυσικά δεν είναι ωραίο, να ξεκινάς από τόσο πίσω. Όμως το είχαμε πολλές φορές αυτή τη χρονιά». Για τον αυριανό αγώνα δήλωσε ο Σεμπ τα εξής: «Προσπαθώ απλά να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Θα είναι συγκινητικά αύριο, ιδίως με τους μηχανικούς στα πιτ. Όσον αφορά στο αποτέλεσμα, δεν αναμένεται κάτι κορυφαίο». Ο μελλοντικός οδηγός της Aston Martin υπογράμμισε επίσης ότι νιώθει απογοητευμένος, επειδή η αποχαιρετιστήρια σεζόν του στη Ferrari «δεν αποτυπώνει σωστά, πώς ήταν ο χρόνος που πέρασα σε αυτή την ομάδα. Ζούμε όμως πάντα στο παρόν, οπότε αυτό δυσκολεύει την αναδρομή πίσω».

Σε κάθε περίπτωση αναμένει ο Φέτελ στο Αμπού Ντάμπι «ασφαλώς ένα κατά κάποιον τρόπο συγκινητικό Γκραν Πρι», ενώ συμπλήρωσε ότι «χαίρομαι, αλλά νιώθω εξίσου και ανακουφισμένος, που τελειώνει αυτό».

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!