Pole position o Μπότας, 1-2 η Mercedes με τον Ράσελ!

Πέτρος Σηφαλάκης
Pole position o Μπότας, 1-2 η Mercedes με τον Ράσελ!
Ο Βαλτέρι Μπότας πήρε τη 16η pole position της καριέρας του στο Μπαχρέιν αλλά τα φώτα έπεσαν πάνω στον Τζορτζ Ράσελ, που με την ελάχιστη χρήση του μονοθεσίου της Mercedes τον... κόντραρε στα ίσια!

Το Μπαχρέιν εξελίχθηκε σε ένα αρκετά... επεισοδιακό Γκραν Πρι για τη Formula 1. O Γκροζάν είχε τρομακτική σύγκρουση που τον έστειλε στο νοσοκομείο με εγκαύματα και ο νικητής του πρώτου αγώνα και φετινός πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, κόλλησε κορονοϊό! Στη θέση του τελευταίου μπήκε ο Τζορτζ Ράσελ και κέντρισε το ενδιαφέρον με την απόδοσή του, αλλά στις κατατακτήριες δοκιμές, «αρχηγός» ήταν ο Μπότας. Ο Βαλτέρι Μπότας λοιπόν θα ξεκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από την πρώτη θέση. Ο Φινλανδός πήρε τη 16η pole της καριέρας του, αλλά στο τέλος της διαδικασίας είπε ότι ο γύρος του δεν ήταν τέλειος. Μάλιστα, τον χρόνο που του έδωσε την πρωτιά, τον είχε κάνει αρκετή ώρα πριν πέσει η καρό σημαία.

Η τελευταία του προσπάθεια ήταν χειρότερη και ευτυχώς για εκείνον, οι Ράσελ και Φερστάπεν που στην ουσία τον «απειλούσαν», δεν κατάφεραν κάτι καλύτερο. Ο Ράσελ οριακά έμεινε δεύτερος με πολύ μικρή διαφορά από τον Μπότας. Ο Βρετανός κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του αλλά τελικά, δεν ήταν αρκετός, ενώ το ίδιο ακριβώς έγινε και με τον Φερστάπεν που τελικά έμεινε στην τρίτη θέση. Να πούμε ότι ο Ράσελ είχε για πρώτη φορά στην καριέρα του την ευκαιρία να παλέψει για pole position αφού ποτέ ξανά δεν έχει μπει στο Q3.

Άξια αναφοράς είναι και η περίπτωση του Σαρλ Λεκλέρ. Ο οδηγός της Ferrari έκανε έναν αξιοπρεπέστατο χρόνο αρκετά νωρίς και στη συνέχεια δεν προσπάθησε ξανά για να βελτιώσει. Βγαίνοντας ούτε ο ίδιος δεν πίστευε ότι τα πήγε τόσο καλά και ήταν σίγουρος μαζί με την ομάδα του ότι δεν υπήρχε λόγος να προσπαθήσει ξανά. Έτσι έχει την τέταρτη θέση, που είναι μια πολύ καλή επίδοση για τα φετινά δεδομένα της Scuderia. Πέρεθ, Κβιατ, Ρικιάρντο ακολουθούν, Σάινθ, Γκασλί, Στρολ κλείνουν τη δεκάδα. Εντυπωσιακό ήταν και το γεγονός ότι οι δύο Alpha Tauri κατάφεραν να μπουν στο Q3. Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά οι χρόνοι και η κατάταξη από τις κατατακτήριες δοκιμές της Formula 1 στο Μπαχρέιν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!